Ξανά επεισόδια στην Ουκρανία – Στην Γερμανία η αντιπολίτευση για να λάβει «στήριξη» (video)

Loading...


Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στο Κίεβο από τους κατευθυνόμενους πράκτορες των ΗΠΑ,ΔΝΤ, και ΕΕ στην προσπάθειά τους να δέσουν την χώρα στο άρμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Την ίδια ώρα, οι αρχηγοί των δύο από τα τρία κόμματα της ουκρανικής αντιπολίτευσης βρίσκονται στο Βερολίνο (χωρίς το εθνικιστικό Σβόμποντα), όπου τους υποδέχθηκε στη γερμανική καγκελαρία η Άνγκελα Μέρκελ, σε μία φανερή κίνηση υποστήριξης, και απροκάλυπτης επέμβασης στα εσωτερικά άλλης χώρας.

Η γερμανική κυβέρνηση τόνισε ότι «υπογραμμίζει την κατανόησή του για τα δίκαια αιτήματα των ουκρανών διαδηλωτών», με την Μέρκελ, ωστόσο, να αποστασιοποιείται από τη θέση για επιβολή κυρώσεων σε βάρος του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Τα νέα, βίαια επεισόδια έχουν ξεσπάσει από νωρίς το πρωί έξω από το ουκρανικό κοινοβούλιο στο Κίεβο, στο οποίο συζητείται σήμερα η συνταγματική μεταρρύθμιση για τον περιορισμό των προεδρικών εξουσιών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βομβίδες κρότου-λάμψης και σφαίρες από καουτσούκ εναντίον των «διαδηλωτών», οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα εναντίον του κλοιού των αστυνομικών.

Πυκνοί καπνοί υψώνονται επίσης πάνω από το Κοινοβούλιο, ενώ πριν από λίγο οι «διαδηλωτές» έβαλαν φωτιά σε στρατιωτικά οχήματα.

Χτες, η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στο Κίεβο ένεση ρευστότητας ύψους δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Μόσχα είχε υπαινιχθεί ότι θα πάγωνε το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας 15 δισ. δολαρίων μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ενώ η ρωσική Gazprom έχει προχωρήσει σε συμφωνία με το Κίεβο για φθηνότερο φυσικό αέριο η οποία θα «επανεξετάζεται» κάθε τρεις μήνες.

Δεν είναι τυχαία η στήριξη του Βερολίνου, θέλει να βάλει «πόδι» στη χώρα γνωρίζοντας ότι οι Δυτικοί Ουκρανοί είναι φυλετικά Τεύτονες (Γερμανοί) και από εκεί προέρχονται και οι «διαδηλωτές».

{youtube}v61_fsq_dG8{/youtube}

{youtube}B2DS4-UogFM{/youtube}Ετικέτες