Μύδροι από το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κατά της Δύσης για το κύμα χριστιανοφοβίας

Loading...


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανησυχεί για την απότομη αύξηση των διακρίσεων για θρησκευτικούς λόγους στην Ευρώπη, κυρίως προς τους χριστιανούς.

«Παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τα κράτη, η περιοχή του ΟΑΣΕ είδε μια σοβαρή αύξηση της μισαλλοδοξίας με βάση τη θρησκεία προς τους Εβραίους, Μουσουλμάνους και, ιδιαίτερα, προς τους Χριστιανούς, τα τελευταία χρόνια. Οπαδοί  του Χριστιανισμού έχουν υποστεί καταπίεση, βία,  διώξεις και διακρίσεις, » είπε ο διαμεσολαβητής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου Konstantin Dolgov σε συνέδριο με θέμα το ρόλο της θρησκείας στο σύγχρονο κόσμο.

Εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας και διακρίσεων εχουν λάβει χώρα ακόμη και σε κράτη του ΟΑΣΕ  όπου οι χριστιανοί αποτελούν την πλειοψηφία, δήλωσε Dolgov.

«Μεταξύ αυτών των εκδηλώσεων, υπάρχουν επιθέσεις σε κληρικούς, παρεμπόδιση θρησκευτικών  εκδηλώσεων, καταστροφή και βεβήλωση χριστιανικών ναών και νεκροταφείων, άλλοι έχουν επιχειρήσει να αφαιρέσουν τα θρησκευτικά σύμβολα από τους δημόσιους χώρους, παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης των χριστιανών, διακρίσεων στην οικονομική ζωή και άλλους τομείς. Επίσης υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός πράξεων βανδαλισμού, εμπρησμών, κλοπές των χριστιανικών θησαυρών και αντικειμένων της πολιτιστικής κληρονομιάς» συμπλήρωσε.

Υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης, ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης παίρνουν  το θάρρος «ανοιχτά να περιγελούν με τις χριστιανικές αξίες»  σύμφωνα με τον Dolgov.

«Ο επιθετικός Δυτικός νεοφιλελευθερισμός και η μαχητική εκκοσμίκευση  έχει θέσει ως στόχο να θέσει σε κίνδυνο τα πνευματικά, ηθικά και παραδοσιακά θεμέλια της κοινωνίας» είπε, ενώ στάθηκε ακόμη στις ανισορροπίες στην εφαρμογή της πολιτικής της πολυπολιτισμικότητας, εν μέσω της αυξανόμενης μετανάστευσης που όπως είπε ευθύνονται για την ανάπτυξη αυτών των αρνητικών τάσεων, αυτός είπε.

«Το ΕΣΔΑ [Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων] κατακλύστηκε με καταγγελίες από άτομα για λόγους διακρίσεων λόγω θρησκείας, συμπεριλαμβανομένων καταγγγελιών για χριστιανοφοβία (250.000 μηνύσεις) » τόνισε ο Dolgov είπε, προσθέτοντας ότι η νομοθεσία της ΕΕ σχετικά με την απαγόρευση των διακρίσεων και τα εγκλήματα μίσους χρησιμοποιείται όλο και πιο ενεργά για την περιθωριοποίηση των χριστιανών και των χριστιανικών αξιών.

Τέλος ο Dolgov επιτέθηκε και κατά των Αμερικανών εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι ο παραδοσιακός χαιρετισμός «Καλά Χριστούγεννα» έχει πρόσφατα δώσει τη θέση στο…. πολιτικά ορθό «Χαρούμενες Χειμερινές Διακοπές» …