Ινδία: Δημιούργησαν το τζιν κατά του βιασμού- Θα έχει ειδικό κουμπί που θα καλεί την Αστυνομία

Loading...


Δυο νεαρές κοπέλες στην Ινδία στην προσπάθειά τους να καταπολεμήσουν τους βιασμούς δημιούργησαν ένα τζιν παντελόνι που αποτρέπει το βιασμό!

Το τζιν έχει ραμμένο ειδικό κουμπί για να καλείται στο σημείο η αστυνομία, όταν το πατήσει η κοπέλα που κινδυνεύει. Το κουμπί αυτό στέλνει σήμα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και παράλληλα δίνει στις αρχές το στίγμα της κοπέλας στο σημείο που το πάτησε.

Το τζιν κατά του βιασμού είναι δημιουργία δυο φοιτητριών ηλεκτρολογίας, της Ντίξα Παθάκ, 21 χρονών και της Αντζάλι Σριβαστάβα, 23, από το Μπεναρές, μια από τις πιο όμορφες και τουριστικές πόλεις της Ινδίας.

Τα τεστ θα γίνουν τον επόμενο μήνα και αν όλα πάνε καλά, το παντελόνι θα διατεθεί πολύ σύντομα στην αγορά

Η τιμή του δεν θα ξεπερνά τα 43 σεντς, ενώ η μπαταρία θα αλλάζει μόνο κάθε τρεις μήνες.

«Σκεφτόμασταν πολύ καιρό να φτιάξουμε ένα μηχάνημα που θα εκπέμπει σήμα σε περίπτωση κινδύνου», λέει η Ντίξα, μια από τις δυο δημιουργούς. «Ο πατέρας μου αρρωσταίνει από την αγωνία του κάθε φορά που αργώ να γυρίσω σπίτι. Ολες αυτές οι ιστορίες με τους ομαδικούς βιασμούς που ακούμε τελευταία, μας έχουν σοκάρει βαθιά. Ελπίζουμε ότι χάρη στο ρούχο μας, πολλές γυναίκες δεν θα χρειαστεί να υποφέρουν άλλο».