Η Χεζμπολάχ δε θέλει ο Μαρωνίτης Πατριάρχης του Λιβάνου να συνοδεύσει τον Πάπα στους Αγίους Τόπους

Loading...


To ισχυρό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου είπε πως το ταξίδι του επικεφαλής της εκκλησίας Μαρωνιτών στην Ιερουσαλήμ για να συνοδεύσει τον Πάπα Φραγκίσκο στις επαφές με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα έχει » αρνητικές επιπτώσεις » .

Ο Μαρωνίτης Πατριάρχης Beshara al – Rai δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στην περιοδεία του Πάπα  μεταξύ 24 – 26 Μαϊου στους Αγίους Τόπους , παρά την κριτική που υπάρχει στο Λίβανο για το γεγονός πς η χώρα παραμένει σε μια τυπική κατάσταση πολέμου με το νότιο γείτονά του, το Ισραήλ .

Οι Μαρωνίτες αριθμούν περίπου 900.000 στο Λίβανο , περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού , και επίσης να έχουν παρουσία και σε άλλες χώρες της περιοχής .

» Παρουσιάσαμε την άποψή μας … για τις αρνητικές συνέπειες αυτής της επίσκεψης , » δήλωσε ο Ibrahim al – Amin Σαγιέντ , επικεφαλής του πολιτικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ , 

» Ελπίζουμε ότι θα ληφθούν υπόψη αυτές τις εκτιμήσεις . «

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εισβάλει στο Λίβανο αρκετές φορές από την ίδρυση του εβραϊκού κράτους το 1948 , στέλνοντας κύματα των Παλαιστινίων στην εξορία στις γειτονικές χώρες .Ετικέτες