Ερντογάν: Η ΕΕ χρειάζεται περισσότερο την Τουρκία…

Loading...


Δεν ανέχεται τις εξωτερικές παρεμβάσεις στο… σουλτανάτο του, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ξεσπάθωσε για μία ακόμα φορά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την έκθεση της ευρωβουλής που προειδοποιούσε για «δημοκρατική οπισθοδρόμηση».

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην Άγκυρα καταδίκασε την έκθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντάς την «προκλητική».

Τη στιγμή, μάλιστα, που η Άγκυρα στέλνει τελεσίγραφο στις Βρυξέλλες πως αν δεν χορηγηθεί χωρίς περιορισμούς βίζα μέχρι τον Ιούνιο, η Τουρκία θα ακυρώσει τη συμφωνία για το προσφυγικό, ο Ερντογάν προχώρησε σε μία ακόμα επιθετική δήλωση.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται την Τουρκία περισσότερο από ότι η Τουρκία χρειάζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στην έκθεση του ευρωκοινοβουλίου, ο Ερντογάν επανήλθε σε παλαιότερες δηλώσεις του, τονίζοντας πως η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 2,7 εκατ. προσφύγων από τη Συρία.

«Τρία εκατ. ανθρώπων έχουν φροντιστεί στη χώρα μας ώστε να μην ενοχλούν τους Ευρωπαίους. Υπάρχει κάτι σχετικό στην αναφορά αυτή;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Τη στιγμή που οι σχέσεις μας με την ΕΕ βρίσκονται σε μία θετική φάση σχετικά με τους μετανάστες… είναι προκλητικό να δημοσιεύεται μία τέτοια αναφορά», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η έκθεση των Βρυξελλών «αναγνωρίζει τη μεγάλη ανθρωπιστική συμβολή της Τουρκίας», τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να επιταχυνθούν επειγόντως οι μεταρρυθμίσεις στους τομείς του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών αξιών.