Επίθεση στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγ. Γεωργίου

Loading...


Επίθεση πραγματοποιήθηκε στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Τρίπολη Λιβάνου, με χειροβομβίδα, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ατόμων.

Σε δηλώσεις προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος, που είπε χαρακτηριστικά:  «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση με χειροβομβίδα στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Τρίπολη του Λιβάνου, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ατόμων.

Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη συμπαράστασή της στα θύματα της επίθεσης και αποδοκιμάζει κάθε ενέργεια βίας και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας που έχει ως στόχο όχι μόνο το χριστιανικό στοιχείο αλλά και γενικότερα την ειρηνική συνύπαρξη πιστών όλων των δογμάτων στην περιοχή.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ανησυχητική κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, καθώς και την αμέριστη υποστήριξή μας στην ενότητα, την κυριαρχία, τη σταθερότητα, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου».

Τι κρίμα όμως που τόσο καιρό έπαιρνε το μέρος των ισλαμιστών ανταρτών στην Συρία για να σφάζουν Ελληνορθόδοξους, και από εκεί τα παρακλάδια τους στο Λίβανο έβαλαν στο «μάτι» τους «Ρουμ Ορθοντόξ» του ΛιβάνουΕτικέτες