Επίθεση ισλαμιστών στην ελληνορθόδοξη Μονή Αγ. Γεωργίου στην Παλαιστίνη – Μαχαίρωσαν ένα χριστιανό (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Των Πορφύρη Δ. /Σταφυλά Π.

Το ιστορικό ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου στην Παλαιστίνη βρίσκεται στο χωριό al- Khader που σημαίνει Γεώργιος στα αραβικά.
Κάθε χρόνο, οι Παλαιστίνιοι χριστιανοί αλλά και μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται στην Ι. Μονή για να εορτάσουν την μνήμη του σύμφωνα με το ημερολόγιο που ακολουθεί το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (δηλαδή στις 06/05/14).

H Lela Gilbert, συγγραφέας του βιβλίου “Saturday People, Sunday People, Israel through the Eyes of a Christian Sojourner” δήλωσε στο site της Οργάνωσης CAMERA (“Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America”):

“Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Βηθλεέμ κοντά στην Beit Jala μια ομάδα μουσουλμάνων… αποπειράθηκε να εισβάλει στην εκκλησία την ώρα που γινόταν η εορταστική ακολουθία.

Όταν οι πιστοί τους ζήτησαν να αποχωρήσουν ένας από τους δράστες μαχαίρωσε ένα χριστιανό που εκτελούσε χρέη φύλακα στην πόρτα της εκκλησίας. Το θύμα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Κάποιοι από τους ταραξίες εκσφενδόνισαν πέτρες κατά του ναού με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια από παράθυρα κ.α. Επτά ή οκτώ χριστιανοί τραυματίστηκαν ενώ η Αστυνομία καθυστέρησε τουλάχιστον μια ώρα να επιληφθεί“.

Ένα από τα θύματα κατόρθωσε να απαθανατίσει την επίθεση με το κινητό του και να αναρτήσει το βίντεο στο διαδίκτυο. Η επίθεση δεν καλύφθηκε από τα ΜΜΕ τα οποία το ίδιο διάστημα αναλώνονταν στο θέμα των αντιχριστιανικών συνθήματα σε τοίχους εκκλησιών από πλευράς Ισραηλινών.

Στο φιλμ απεικονίζονται άνθρωποι να τρέχουν πανικόβλητοι με μωρά παιδιά στην αγκαλιά για να τα προστατεύσουν ενώ άλλοι να προστατεύουν τα κεφάλια τους από τα χτυπήματα του λιθοβολισμού. (Israel today 14-05- 2014/wnd.com/ orthodoxchristianity)  Ετικέτες