Δύο ιταλοί ιερείς και μία καναδή καλόγρια θύματα απαγωγής στο βόρειο Καμερούν

Loading...


Δύο ιερείς από τη Βιτσέντσα της βόρειας Ιταλίας απήχθησαν στο Καμερούν, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο έθεσε σε συναγερμό μια ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης στην πρεσβεία στη Γιαουντέ.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, μια καναδή καλόγρια έπεσε επίσης θύμα απαγωγής στην ίδια επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. 

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.

Όπως μετέδωσε το Ansa, η απαγωγή σημειώθηκε στο βόρειο Καμερούν περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα από ενόπλους που επέβαιναν σε πολλά οχήματα και οποίοι κατέστρεψαν τις κατοικίες των ιερέων προτού τους απαγάγουν.

Ο ένας εκ των δύο ιερέων ζούσε στο Καμερούν τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ ο δεύτερος είχε φτάσει στη χώρα πριν περίπου έναν χρόνο, όπως επεσήμανε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, οι ιερείς βρίσκονταν στην αρχιεπισκοπή της Μαρούα, στο βόρειο άκρο του Καμερούν στα σύνορα με τη Νιγηρία.

Οι απαγωγές αυτές σημειώνονται τρεις μήνες μετά την απελευθέρωση ενός γάλλου ιερέα που πέσει θύμα απαγωγής στην ίδια περιοχή στα μέσα Νοεμβρίου 2013 και στη συνέχεια κρατήθηκε στη Νιγηρία.  Ετικέτες