Γέμισε συνθήματα υπέρ του τζιχάντ η Κωνσταντινούπολη

Loading...


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τις τελευταίες μέρες έχουν κάνει την εμφάνιση τους στους τοίχους σε πολλά μέρη της Κωνσταντινούπολης, συνθήματα υπέρ των Τζιχαντιστών και του ισλαμικού χαλιφάτου, γεγονός που προκαλεί μεγάλη αίσθηση στην δεδομένη χρονική συγκυρία.

Όπως δείχνουν φωτογραφίες που δημοσιευτήκαν σε μερίδα του τουρκικού τύπου, τα συνθήματα που εμφανιστήκαν συγχρόνως σε πολλές γειτονιές της πόλης αναφέρουν για το Tağut, που είναι ένα σύμβολο των Τζιχαντιστών και σημάδι επιβολής του ισλαμικού κράτους. Η φράση είναι παρμένη από ένα κεφάλαιο του Κορανίου με μεγάλη συμβολική σημασία για την παγκόσμια επικράτηση του Ισλάμ.

 

Η εμφάνιση αυτών των συνθημάτων ερμηνεύεται σαν μέσο πολιτικής πίεσης υπέρ των Τζιχαντιστών σε μια περίοδο που ο πόλεμος με τους Τζιχαντιστές έχει πάρει μια πολύ έντονη μορφή με την ανάμειξη πολλών χωρών και κυρίως της Ρωσίας, αλλά και την εμπλοκή της ίδια της Τουρκίας.

Παράλληλα όμως είναι και ένα ανησυχητικό μήνυμα για την εξάπλωση των Τζιχαντιστών στην Κωνσταντινούπολη όπου υπάρχει αρκετό φανατικό ισλαμικό κοινό, ενώ να μην ξεχνάμε πως από εκεί περνούν οι διάφοροι μουσουλμάνοι πρόσφυγες για να προωθηθούν στην Ελλάδα.

Ο ισλαμικός κίνδυνος είναι πια προ των πυλών αν δεν έχει ήδη εισέρθει στο εσωτερικό.Ετικέτες