Βρέθηκε παλαιό χριστιανικό χειρόγραφο στα ελληνικά!

Loading...


Το προσωπικό της βιβλιοθήκης του John Ryland στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ανέφερε τα αποκαλυπτήρια ελληνικού κειμένου σε πάπυρο, γραμμένο τον VI αιώνα, και περιγράφει μια ιστορία του Μυστικού Δείπνου και των πρώτων Χριστιανών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε προχθες ο γνωστός ιστορικός Δρ Robert Μάζα αναφερθηκε στην πρόσφατη ανακάλυψη του: για παράδειγμα, ενώ εργάζονταν στη βιβλιοθήκη του Μάντσεστερ που περιέχει εκατοντάδες ανεξερεύνητα παλαιοχριστιανικά χειρόγραφα, οι ερευνητές βρήκαν θραύσματα από πάπυρο, με τη λέξη «μάννα», «το ψωμί του Ευαγγελίου.» Το χειρόγραφο χρονολογείται γύρω στον έκτο αιώνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από το κείμενο ξεχώρισαν απόδειξη για την πληρωμή των φόρων επί των σιτηρών στην αιγυπτιακή πόλη της al-Hashmona

Ο ερευνητής διάβασε και μετέφρασε προσευχές, που ενσωματώνονται στον αρχαίο πάπυρο, και αποτελούν μια συλλογή από κείμενο του Ευαγγελίου, που περιγράφει το Μυστικό Δείπνο, και μερικούς από τους Ψαλμούς.

 Ο συγγραφέας μπορεί να ήταν ένας Αιγύπτιος που γνώριζε καλά την ελληνική γλώσσα, και τα κείμενα του Ευαγγελίου.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η διαπίστωση αυτή ρίχνει φως στην πρώιμη ιστορία του Χριστιανισμού – και, ιδίως, της χριστιανικής ιεραποστολής.Ετικέτες