Αυτές είναι οι Ιταλίδες που κρατάνε αιχμάλωτες οι τζιχαντιστές (φωτο – βίντεο)

Loading...


Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο αργά το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς εμφανίζει δύο νεαρές Ιταλίδες κρατούμενες των τζιχαντιστών στη Συρία με την μία από αυτές να εκφράζει φόβους για τη ζωή τους.

Στο βίντεο οι γυναίκες επιβεβαιώνουν ότι ονομάζονται Βανέσα Μαρτσούλο (Vanessa Marzullo), 21 ετών, και Γκρέτα Ραμέλι (Greta Ramelli), 20 ετών.

Πρόκειται για τις δύο Ιταλίδες εργαζόμενες της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Horryaty» οι οποίες απήχθησαν στη Συρία τον Αύγουστο. Οι δύο ακτιβίστριες βρίσκονταν στο Χαλέπι και βοηθούσαν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Το βίντεο, διάρκειας 23 δευτερολέπτων, αναρτήθηκε στο YouTube και δείχνει τις δύο γυναίκες καθισμένες στο πάτωμα μπροστά από έναν λευκό τοίχο, ντυμένες με μαύρη κελεμπία και φορώντας μαύρη ισλαμική μαντίλαΜία από αυτές κρατάει ένα χαρτί που εμφανίζει την ημερομηνία 17 Δεκεμβρίου 2014.

Το βίντεο συνοδεύει ο τίτλος: «Το Μέτωπο Αλ Νούσρα κρατάει ομήρους δύο Ιταλίδες εξαιτίας της συμμετοχής της κυβέρνησής τους στη συμμαχία» (σ.σ τη διεθνή συμμαχία που μάχεται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία).

«Εκλιπαρούμε την κυβέρνησή μας και τους στρατιωτικούς της να μας επιστρέψουν στα σπίτια μας πριν από τα Χριστούγεννα», λέει η μία γυναίκα στα αγγλικά διαβάζοντας όπως φαίνεται στο βίντεο μία γραπτή ανακοίνωση.

«Βρισκόμαστε σε μεγάλο κίνδυνο και μπορεί να σκοτωθούμε. Η κυβέρνηση και ο στρατός μας είναι υπεύθυνοι για τις ζωές μας».

Οι γυναίκες εργάζονταν στο Χαλέπι στη βόρεια Συρία, είχε αναφέρει τότε το υπουργείο προσθέτοντας ότι εξέταζε όλους τους πιθανούς τρόπους για να αποσπάσει περισσότερες πληροφορίες και να διασφαλίσει την ασφαλή απελευθέρωσή τους. Ακολουθεί φωτογραφία των κοριτσιών χωρίς ισλαμικό χιτώνα από το Facebook.Ετικέτες