Αναγνωριστικές πτήσεις στο Ιράκ από αμερικανικά F-18 του αεροπλανοφόρου G.Bush

Loading...


Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-18, που απονηώνονται από το αεροπλανοφόρο G. Bush το οποίο βρίσκεται συνοδεία και άλλων πλοίων του αμερικανικού Ναυτικού στο Περσικό Κόλπο ξεκίνησαν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από το έδαφος του Ιράκ.

Όπως αναφέρει η Fox News επικαλούμενο πηγές από το Πεντάγωνο, κύριος στόχος των πτήσεων είναι να γίνει φανερή η πρόθεση των ΗΠΑ να..

αναλάβουν αποφασιστική δράση σχετικά με την κατάσταση στο Ιράκ, δεδομένου ότι η Ρωσία και χώρες της Δύσης έχουν μετατοπίσει την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στη χώρα αυτή, στις ΗΠΑ.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συζητά διάφορες επιλογές όσον αφορά την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ομπάμα, δήλωσε ότι μία από τις προτιμώμενες επιλογές είναι να σταλεί περιορισμένος αριθμός στρατιωτών των Ειδικών Δυνάμεων.

Το αν θα γίνουν αεροπορικές επιδρομές προκειμένου να «χτυπηθούν» κάποιοι στόχοι της οργάνωσης ISIL στο Ιράκ αυτό ακόμη πάντως δεν έχει αποφασισθεί.Ετικέτες