Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον εκκλησίας

Loading...


Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον εκκλησίας στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, σκοτώνοντας εννέα πολίτες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία και ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια λειτουργίας στην εκκλησία του χωριού Ατανγκάρα, που βρίσκεται στους λόφους Γκουόζα, κοντά στα σύνορα με το Καμερούν.

Η περιοχή αυτή θεωρείται πλέον το σημαντικότερο προπύργιο της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, από όπου οι μαχητές της εξορμούν σχεδόν σε καθημερινή βάση εντείνοντας την εκστρατεία βίας και σκοτώνοντας δεκάδες αμάχους.

Εξάλλου ο στρατός της Νιγηρίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθη ένας ύποπτος που πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση που σκότωσε 18 ανθρώπους οι οποίοι παρακολουθούσαν στην τηλεόραση έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση που έγινε στην πόλη Καμπάνγκ της πολιτείας Ανταμάουα, ένα ακόμη προπύργιο των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ.

Οι πολιτείες στο βορρά της Νιγηρίας έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις της Νιγηρίας εκτελούν επιχειρήσεις εκεί με στόχο να διαλύσουν το δίκτυο της Μπόκο Χαράμ.

Η οργάνωση εξακολουθεί να κρατά ομήρους τα 219 από τα κορίτσια που απήγαγαν μαχητές της από ένα σχολείο την 14 Απριλίου.