Η… Greece και η «Macedonia» στους μυστικούς συνεργάτες της NSA

Loading...


Άκρως Απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν πως η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ- NSA, έχει δημιουργήσει μυστικές συμπράξεις για να κατασκοπεύσει τεράστιες ροές ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ δεδομένων.

Τεράστιοι όγκοι ιδιωτικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικών κλήσεων και συνομιλιών στο διαδίκτυο, υποκλέπτονται από την NSA, με τη μυστική συνεργασία περισσότερων ξένων κυβερνήσεων από ό, τι παλαιότερα, σύμφωνα με έγγραφα που αποκάλυψε πρόσφατα ο πληροφοριοδότης Edward Snowden.

Στους μυστικούς πληροφοριοδότες αναφέρονται, βάσει αποκαλυπτικου΄δημοσιεύματος,  μεταξύ άλλων η Ελλάδα και μία άλλη χώρα της νότιας βαλκανικής με το όνομα «Μακεδονία», εδώ και χρόνια.

Τα διαβαθμισμένα αρχεία, αποκάλυψε σήμερα (χθες) η δανική εφημερίδα Dagbladet Information, προκειμένου να ριχθεί φως στην υποκλοπή της NSA στις παγκόσμιες επικοινωνίες, που έχει επεκταθεί μέσω του προγράμματος Rampart-A σε ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο μυστικών υπηρεσιών.
Έχει, ήδη, αναπτυχθεί ευρέως ότι η NSA συνεργάζεται στενά με τους οργανισμούς υποκλοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, στο πλαίσιο της Συμμαχίας επιτήρησης των πέντε οφθαλμών- Five Eyes surveillance alliance.
Όμως τα τελευταία έγγραφα του Σνόουντεν δείχνουν και μια άλλη σειρά χωρών που περιγράφονται από την NSA, ως «τρίτοι εταίροι» που παίζουν ολοένα έναν σημαντικότατο ρόλο, αφού επιτρέπουν στην NSA να εγκαταστήσει τον εξοπλισμό υποκλοπών της στα καλώδια των οπτικών ινών τους.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης των πάντων, τηλεφωνικές κλήσεις, φαξ, e mails,chats στο διαδίκτυο, δεδομένα από τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα καθώς και κλήσεις που πραγματοποιούνται με τη χρήση «Voice over IP», όπως το Skype.

Το πρόγραμμα της συλλογής μυστικών αρχείων κοστίζει στους φορολογούμενους των ΗΠΑ περίπου 170 εκατομμύρια δολάρια και όπως σημειώνεται μεταξύ των ετών 2011 και 2013 συγκέντρωσε ένα τεράστιο ποσό επικοινωνιακών δεδομένων με ταχύτητες αστραπής.
Σύμφωνα με την κοινότητα πληροφοριών το πρόγραμμα Rampart-A επέτρεψε στην NSA να αξιοποιήσει τρία terabits δεδομένων κάθε δευτερόλεπτο με τις συνδέσεις που έχει στις επικοινωνίες των υποκείμενων χωρών.

Με μία δήλωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η NSA αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το πρόγραμμα Rampart-A.
«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεργάζεται με άλλα έθνη, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ρυθμίσεις, αυτό ενισχύει την αμοιβαία ασφάλεια όλων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της NSA Vanee’ Vines.

«Οι προσπάθειες της NSA επικεντρώνονται στη διασφάλιση της προστασίας της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, των πολιτών της και των συμμάχων της, μόνο στο πλαίσιο της επιδίωξης των στόχων των ξένων μυστικών υπηρεσιών». Ετικέτες