Προσκύνημα γυαλιών Οσίου Παϊσιου: Ατόπημα της Μητρόπολης Αργολίδος-Μετατρέπουν την Ορθοδοξία σε ειδωλολατρία;

Loading...


του Γιώργου Θεοχάρη

Σε λανθασμένη απόφαση οδηγήθηκε η  να θέσει προς προσκύνηση- – 

Σε ανακοίνωση της η Μητρόπολη Αργολίδος πριν λίγο αναφέρει ότι δεν έδωσε ευλογία και καμία σχετική άδεια για την ενέργεια αυτή. Διερωτώμαι:

Είναι δυνατόν σε μια Μητρόπολη να λύνει και να δένει όποιος θέλει; Ο Επίσκοπος έχει την ευθύνη να ελέγχει τα πεπραγμένα των ενοριών και τις συνέπειες αυτών. Διαφορετικά αν κάποιοι δε λαμβάνουν υπόψιν τον Ποιμενάρχη τους, τότε η ευθύνη ανήκει κυρίως στον Επίσκοπο.

Από πότε προσωπικά αντικείμενα Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτίθενται για και μάλιστα με ανακοινώσεις που παραπέμπουν σε μεγάλο τοπιικό θρησκευτικό γεγονός;Εκατοντάδες e-mail αναγνωστών μας καταφθάνουν στο μέσω των οποίων διαμαρτύρονται έντονα για αυτή την πράξη.

Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία να δίνει αφορμή ακραίων ειρωνικών και χλευαστικών σχολίων στους διαδικτυακούς τόπους.

Τα προσωπικά αντικείμενα των Αγίων δεν προσφέρονται για εμπορευματοποίηση.Θέλει μεγάλη προσοχή. Οι Επίσκοποι πρέπει να εξετάζουν σοβαρά το εκάστοτε αίτημα Ιερών Ναών και Ενοριών που επιθυμούν να κάνουν τη διαφορά  τους με άστοχες κινήσεις και τελετουργικά  για προσωπικά αντικείμενα Αγίων της Εκκλησίας μας.

Δείτε την αφίσα:

 

Διαβάστε και την ανακοίνωση – απάντηση της Μητρόπολης εδώ