Οι εκλογές για τους νέους Μητροπολίτες και οι ζυμώσεις

Loading...


Η τακτική συνεδρίαση της της τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο για όσα θα συζητηθούν σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη αλλά και λόγω των που θα γίνουν.

Με την παραίτηση που έκανε γνωστή χθες ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, και σήμερα θα στείλει το σχετικό έγγραφο στην Ιερά Σύνοδο, ο κύκλος του Ιεράρχη που επί 41 χρόνια διεποίμανε τη Μητρόπολη της Πελοποννήσου. Το έγγραφο της παραίτησης θα διαβαστεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ, στις 27 Αυγούστου, όπου αναμένεται να γίνει δεκτή.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων που εκδόθηκε αναφέρει:

«Χθες, Κυριακή 18η Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος τέλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων την αποχαιρετιστήριά του Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά την τέλεση του Ιερού Μνημοσύνου για την ανάπαυση της ψυχής του προκατόχου του, αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Γεωργίου, αλλά και των ψυχών των από έτους 1978 έως σήμερα κεκοιμημένων Κληρικών της επαρχίας Καλαβρύτων, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ανακοίνωσε στους ευλαβείς πιστούς πως μία ημέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα το Σάββατο 17η Αυγούστου υπέγραψε την παραίτησή του από τη θέση του Μητροπολίτου, η οποία αναμένεται σήμερα (Δευτέρα) να κατατεθεί επισήμως στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Οι διαχέουσες πληροφορίες τις οποίες αναπαράγουν έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως ότι ο Σεβασμιώτατος στην επιστολή παραιτήσεώς του υπέδειξε ως διάδοχό του τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Κάρμα, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου και Α΄ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι ψευδείς και ανυπόστατες».

Τον Οκτώβριο η Ιεραρχία θα εκλέξει δύο Ιεράρχες, καθώς εδώ και λίγες εβδομάδες χήρεψε η Μητρόπολη Φθιώτιδος με την ξαφνική κοίμηση του Μητροπολίτη κυρού Νικολάου. Ηδη, για της θέση αυτή έχουν αρχίσει να ακούγονται ονόματα υποψηφίων και μεταξύ αυτών είναι ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Επίσης, στην Ιεραρχία του Οκτωβρίου αναμένεται να εκλεγούν νέοι βοηθοί Επίσκοποι στην Αρχιεπισκοπής. Επίσης, στην Ιεραρχία θα τεθεί και το θέμα της αναγνώρισης της Εκκλησίας της Ουκρανίας με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η Ελλαδική Εκκλησία θα προχωρήσει στην κατεύθυνση αυτή, παρά τις όποιες διαφωνίες στο εσωτερικό.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr