ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει το ιστορικό περιοδικό της Εκκλησίας της Ελλάδος «Θεολογία» στη Θεσσαλονίκη, ο δημοσιογράφος και εκδότης του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, Γιώργος Θεοχάρης, είχε μια ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Δανιήλ.
Κατά τη διάρκεια ενός σύντομου τετ-α-τετ στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, ο κ. Θεοχάρης έλαβε την πατρική ευλογία του προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ο οποίος εξέφρασε την αγάπη και την εκτίμησή του προς τα μέσα ενημέρωσης που μεταδίδουν με σεβασμό και αλήθεια τον λόγο του Θεού. Ο Πατριάρχης Δανιήλ, γνωστός για την σεμνότητα, την ταπεινότητα και το πνευματικό του ήθος, συγκίνησε με τα λόγια του, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αντικειμενικής ενημέρωσης και της στήριξης στο έργο της Εκκλησίας.
Η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, στο πλευρό άλλων προκαθημένων και ιεραρχών από ορθόδοξες χώρες, ανέδειξε τη σημασία του συνεδρίου για τη θεολογική σκέψη και την ενότητα της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Το συνέδριο σηματοδοτεί τα 100 χρόνια ζωής του περιοδικού «Θεολογία» και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από Σερβία, Ρουμανία, Πολωνία, Γεωργία και άλλες χώρες.
Η ευλογία του Πατριάρχη Δανιήλ στον Γιώργο Θεοχάρη αποτελεί μια συμβολική αναγνώριση της συμβολής του vimaorthodoxias.gr στην υπεύθυνη και πνευματικά γόνιμη ενημέρωση του πιστού λαού.