Διωγμός ή κάτι άλλο;

Του Παπα-Χρήστου Δημητρόπουλου – Για το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Αδελφοί μου σε λίγο θα αρχίσουν τα όργανα του διαβόλου περιπολίες με αστυνομικούς έξω από εκκλησίες και μοναστήρια.

Να ελέγξουν τι;

Να συλλάβουν ποιους; Να γράψουν πρόστιμα σε ποιους; Στους πιστούς του Ζώντος Θεού μήπως;

Οι πιστοί είναι ΄΄εγκληματίες΄΄ σύμφωνα με τον ΄΄ποινικό κώδικα΄΄ της Νέας τάξης;

Μήπως οι παπάδες ή οι πιστοί είναι εγκληματίες για τα οποία εκκρεμούν εντάλματα συλλήψεων;

Από πού πήραν εντολές; Από ανθρώπους που έχουν εικόνες στα σαλόνια τους;

Από πού πήραν διαταγές και ποιος τις υπέγραψε; Από ανθρώπους που παρακολουθούν δοξολογίες θείες λειτουργίες κάνοντας πως συμμετέχουν δήθεν; Ή μάλλον είναι εκεί για ψηφοθηρία και συμφέροντα; Οι αστυνομικοί ερωτώ ταπεινά μετά από τα πρόστιμα και τις επιπλήξεις που θα πάνε στα σπίτια τους και αυτοί έχουν εικόνες αγίων αν είναι Ορθόδοξοι φυσικά γιατί αρχίσαμε να έχουμε και στα σώματα ασφαλείας και του στρατού της χώρας μας στο όνομα της αλληλεγγύης και του φιλελευθερισμού Αλλόδοξους και Αλλόθρησκους και Άθεους. Πηγαίνουν λοιπόν στα σπίτια τους και τρώνε και κοιμούνται και χαμογελούν ήσυχοι πώς έπραξαν ορθά το καθήκον τους εκδιώκοντας πλάσματα του Ζωντός Θεού Ιησού Χριστού.

Αδελφοί μου η ηθική έχει γίνει πλέον πολύ δυσεύρετη ακόμα και ανάμεσα σε αυτούς που υποτίθεται ότι την υπηρετούν, την φρουρούν, την υπερασπίζονται.

Ποιος Θεός; Ποιος Ιησούς Χριστός; Ποια Παναγία;

Εύκολα τους ξεπούλησαν και τους ξεπουλούν οι περισσότεροι καρεκλάτοι και οι συν αυτώ για να έχουν μισθούς, για να έχουν εξουσίες, για να έχουν πλούτη πολλά, για να έχουν ευκολίες.

Συνάμα όμως έχουν και το ίδιο θράσος και άπληστο ενεργητικόν που όταν αρρωστήσουν θα τους αναζητήσουν λέγοντας”Βοήθα θεέ μου”

“Βοήθα Χριστέ μου”

“Βοήθα Παναγιά μου”

Ήρθε ένας Ιός όντως. Μα θα έρθουν και άλλοι πιο δυνατοί και όλα όσα είχαμε να χαιρόμαστε να βιώνουμε να καυχόμαστε θα κουρελιαστούν;

Μήπως κουρελιάστηκαν ήδη; Μήπως μηδενίστηκαν γιατί έτσι θέλουν; Μήπως φτωχοποιούνται ή θα φτωχοποιηθούν γιατί έτσι προστάζουν κάποιοι; Μήπως ήδη ισοπεδώνονται ιδανικά ήθη και ψυχές γιατί έτσι με καταστολή, ηθική εξαθλίωση και φτώχεια ο άνθρωπος δεν ζει τελικά; Αλλά σέρνεται;

Μήπως θέλουν να είμεθα ερπετά όπως κάποιοι; Μήπως μας ζητούν να απολέσουμε Θεό ή ιδανικά για να γίνουμε τσιμέντα και φωνείς των εν Χριστώ διδαχθέντων;

Ένας Ιός μία αρρώστια είναι ικανά να γκρεμίσουν αξίες; Στερεότυπα ζωής που είναι δοσμένα από καταβολής κόσμου;

Ήρθε ένας Ιός που σκοπό τι έχει; Τον φόβο; Τον εξευτελισμό και την έκπτωση της αξίας του ανθρώπου; Η πίστη είναι αδίκημα; Η Θεία Κοινωνία έγινε έγκλημα;

Η προσευχή έγινε μίασμα; Η προσκύνηση Εικόνων Θαυματουργών Ιερών Λειψάνων έγινε μολυσματική πράξη; Οι λιτανείες με Θαυματουργές Εικόνες, ή με Χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα και Ολόσωμους Αγίους από πότε έγιναν περιττά ή προς αποφυγή πράξεις, για να μην κολλήσουμε Ιόν.

Ενώ οι επισκέψεις πολιτικών σε διάφορες συνάξεις, πληγείσες περιοχές, hotspot, έχουνε πάρει μορφή προσκυνήματος και λατρευτικών εκδηλώσεων, χειροκροτημάτων, χαιρετισμών ,εναγκαλισμών, φωτογραφικών στιγμών χαράς και αλληλεγγύης. Ερωτώ ταπεινά μήπως όλοι αυτοί είναι Ιερά Λείψανα; Ή μήπως έχουνε γίνει και δεν το ξέρουμε Θαυματουργικές Οντότητες και δεν Φέρουνε ιό επάνω τους; Ή δεν κολλάνε οι ίδιοι;

Η Σύναξη στον Ιερό Ναό έγινε κολλητική ενώ η σαρδελοποίηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ωφέλιμη κατάσταση έως και ακίνδυνη. Η επιστήμη που κανείς δεν πρέπει να την αρνείται έγινε κανόνας πλεύσης εννοώ ή θεοφόρος βοιωτοί και λατρευτική πράξη έγινε ποινικό αδίκημα; Απαντήσετε παρακαλώ.

Αδελφοί μου πότε θα ξυπνήσουμε; Πότε θα συνέλθουμε; Πότε θα γίνουμε Θεοφόροι και Χριστοφόροι;

Αλλά μάλλον κάνω λάθος ξέχασα όλα σφάζονται στο βωμό της καλοπέρασης, του χρήματος, της ανηθικότητας, του συμφέροντος, της διαστροφής.

Καλώς ορίσατε στον φρικιαστικό κόσμο του αντίχριστου και των οργάνων αυτού έχουμε να δούμε πολλά δεινά ακόμα , έχουμε να ζήσουμε και να βιώσουμε εκπτωτικές και μηδενιστικές καταστάσεις επί των ψυχοσωματικών οντοτήτων μας.

Τι κρίμα τόσο αίμα Αγίων τόσο αίμα ηρώων τόσος πόνος και δοκιμασιών να πάει χαμένος εν ονόματι του χρήματος και της ιδιοτέλειας.

Με εν Χριστώ αγάπη

Πατήρ Χρήστος Δημητρόπουλος – Εφημέριος Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας