Αναπλ. Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων ΝΔ στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ : Έτσι θα προάγουμε την Ελληνορθοδοξία

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη
Καταδικάζοντας τις τακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την Εκκλησία και τους κληρικούς, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής, κ. , μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ περιγράφει τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η σε μείζονα εκκλησιστικά ζητήματα.

«Ως νέα Κυβέρνηση της χώρας, θα προάγουμε την τακτική επικοινωνία μας με την Εκκλησία και θα επιδιώξουμε την εμβάθυνση των συνεργειών μας με γνώμονα τη στήριξη της κοινωνίας μας και την ενίσχυση της συνοχής της στη μακροχρόνια περίοδο», ξεκαθαρίζει ο Τομεάρχης θρησκευμάτων.

Αναλυτικά η δήλωση του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ:

«Ελληνισμός και Ορθοδοξία πορεύονται μαζί ανά τους αιώνες. Η Ελλάδα αποτελεί την Πατρίδα της Ανατολικής Εκκλησίας και οι πολίτες αυτοπροσδιορίζονται σε ποσοστό 95% περίπου ως Ελληνορθόδοξοι. Η Νέα Δημοκρατία στέκεται στο πλευρό της Εκκλησίας και προασπίζει την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του Έθνους και του λαού μας, όπως επιτάσσουν το ιστορικό μας καθήκον και η δημοκρατική μας συνείδηση. Συγχρόνως, σεβόμαστε κάθε γνωστή θρησκεία, διότι είμαστε ένα δημοκρατικό λαϊκό και φιλελεύθερο κόμμα και το Σύνταγμά μας ορίζει τη θρησκευτική ελευθερία ως απαραβίαστη.

Η απερχόμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε την ταυτότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας και επεδίωξε να επιβάλει τις μειοψηφικές απόψεις της, εισάγοντας αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, προάγοντας τη διατάραξη των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας και επιδιώκοντας, τελικά, την καθιέρωση της ουδετεροθρησκείας στη χώρα, όπως κατέδειξε κατά τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

Η παράταξή μας τάχθηκε από την πρώτη στιγμή απέναντι σε όλα. Απορρίψαμε τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, και επισημάναμε ότι, επί Kυβερνήσεως Αντ. Σαμαρά, οι κληρικοί υπάχθηκαν στον «σκληρό πυρήνα» του Κράτους δια της ένταξης της μισθοδοσίας τους στον προϋπολογισμό του Υπ. Παιδείας και την Ενιαία Αρχή Πληρωμής (αρ. 13 παρ. 5, ν. 4111/2013). Σε ό,τι αφορά, δε, τη συνταγματική αναθεώρηση, η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών προθύμων περί ουδετεροθρησκείας, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία αλλαγή στο καθεστώς της μισθοδοσίας των κληρικών.

Τη στάση αυτή θα διατηρήσουμε και στην επόμενη-αναθεωρητική Βουλή, απορρίπτοντας, οριστικά, την εμμονική και περιθωριακή συνάμα αντίληψη, που βλέπει ως πρόοδο της αλλοίωση της εθνικής και θρησκευτικής μας συνείδησης. Ως νέα Κυβέρνηση της χώρας, θα προάγουμε την τακτική επικοινωνία μας με την Εκκλησία και θα επιδιώξουμε την εμβάθυνση των συνεργειών μας με γνώμονα τη στήριξη της κοινωνίας μας και την ενίσχυση της συνοχής της στη μακροχρόνια περίοδο».tilegrafima.gr