Τώρα θυμήθηκε τη Μονή της Αγ. Αικατερίνης Σινά ο κ. Βενιζέλος

Loading...


Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Βρήκε την ευκαιρία για πολιτικάντικες ρητορείες και κροκοδείλια δάκρυα ο υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο τουριστικό λεωφορείο στο Σινά.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος δεν έβγαλε ουτε…κιχ για τους απαχθέντες Μητροπολίτες και τις απαχθείσες μοναχές στην πρόσφατη παρουσία του στη σύνοδο για τη Συρία στη Γενεύη επιχειρεί τώρα να παρουσιαστεί ως…ευαίσθητος για τα θρησκευτικά θέματα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και συγκεκριμένα για τη Μονή της Αγίας Αικατερινής στο Σινά. 

Δε συγκινήθηκε, όμως, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιάνος πριν λίγους μήνες στη συνέντευξη που παραχώρησε στον διευθυντή του «Αγιορείτικου βήματος» κ. Γιώργο Θεοχάρη κραύγαζε αγωνιωδώς για την κατάσταση στο Μοναστήρι!
Με απόλυση κινδυνεύουν  50 υπαλλήλοι  από τους συνολικά 130 που εργάζονται στις Μονές και στα προσκυνήματα  του Σινά, εξηγούσε ο Αρχιεπίσκοπος. »18 χιλ δαπανούμε το μήνα για  να πληρωθούν οι υπάλληλοι που συντηρούν τα προσκυνήματα αλλά πλέον αυτά δεν υπάρχουν» συμπλήρωνε και συνέχιζε »στα 35 προσκυνήματα μας μονάζουν 40 καλόγεροι, οι συνθηκες στο Σινά ειναι δύσκολες, είσαι στην έρημο η κατάσταση είναι ανώμαλη».

Σημασία δεν έδωσε για όλα αυτά τότε ο Αντιπροέδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, αλλά τώρα θυμήθηκε την Μονή της Αγίας Αικατερινής και προσπαθεί να μας πείσει για το…ειλικρινές ενδιαφέρον του. 

Σε σχετική δήλωσή του αφού επαναλαμβάνει τα τετριμμένα περί καταδίκης της επίθεσης κλείνει λέγοντας: 
«Υπογραμμίζεται, τέλος, το ισχυρό ενδιαφέρον της Ελλάδας για την προστασία της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, η οποία αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».Ετικέτες