Το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Η αλλη φωνή στα FM ….διαλαλεί την αποτυχία του!

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

O Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδας έχει το σλόγκαν, Η ΑΛΛΗ ΦΩΝΗ ΣΤΑ FM.
Οταν ξεκίνησε την λειτουργία του ο Ραδιοφωνικός Σταθμός με  πρώτο διευθυντή τον νυν  μητροπολίτη Γουμεννίσης κ. Δημήτριο (1989-90)  και συνεχίστηκε με τον νυν μητροπολίτη  Φθιώτιδος κ. Νικόλαο ( Πρωτόπαππα -περίοδο 1990-1996) πολλοί ήταν εκείνοι οι ακροατές που έλπιζαν ότι κάτι νέο εμφανίστηκε στα ερτζινιανά.

 Η ακροαματικότητα του σταθμού την εποχή εκείνη (1989-1990) κυμαίνονταν σε πολύ υψηλότερα από τη σημερινή ακροαματικότητα Σήμερα έχει πέσει στο ναδίρ. 

Και είναι αλήθεια ότι επί μία δεκαετία ο Ραδιοφώνικος Σταθμός της Εκκλησίας αναπτέρωσε το ηθικό πολλών Ορθοδόξων πιστών ανά την επικράτεια.

Τι άραγε έφταιξε κι οι περισσότεροι έχουν στραφεί σε άλλα εκκλησιαστικά ραδιόφωνα;

Πολλοί παραγωγοί, όπως π.χ. ο πατήρ Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος, ο Πατήρ Ανανίας Κουστένης,ο Πατήρ Μωϋσής Αγιορείτης και άλλοι-κληρικοί και λαϊκοί- που οι εκπομπές τους σημείωσαν υψηλά νούμερα ακροαματικότητας αναγκάστηκαν από τις διευθύνσεις του Σταθμού να σταμάτησαν τις εκπομπές τους με αποτέλεσμα το γενικότερο πρόγραμμα του Σταθμού να χάσει την πνευματικό του χαρακτήρα που είναι η κατήχηση και η διάδοση του λόγου Ευαγγελίου και των πατέρων της Εκκλησίας.

Αντί αυτού σήμερα, ελάχιστα δείγματα πνευματικού περιεχομένου ακούμε στις εκπομπές του.

Που είναι τα κυρήγματα για την μετάνοια, την εξομολόγηση, τη Θεία Κοινωνία, την Προσευχή.Επίσης, προσωπικά δεν άκουσα από το ραδιόφωνο της Εκκλησίας για τις αυτοκτονίες που αποτελεί θανάσιμη αμαρτία. Στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ λαμβάνουμε e-mail με διαμαρτυρίες του κόσμου για αυτή την κατάσταση.

Ο κόσμος δεν ξέρει να κάνει το σταυρό του, δεν πάει στην Εκκλησία και το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας ασχολείται με τους αμπελώνες, τα κρασιά, και τις μαγειρικές .

Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος αφιερώνεται σε κοσμικού ή ιστορικού χαρακτήρος θεματολογία, πράγμα το οποίο δεν παρατηρείται ούτε στα κοσμικά ραδιόφωνα.
Επίσης, βυζαντινή μουσική ελάχιστα ακούγεται από το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας.

Αναρωτιέται κανείς, μήπως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος πρέπει να δει το πρόβλημα από τη βάση του….;

Αλλιώς, ποιός είναι ο σκοπός υπάρξεως ενός τέτοιου ραδιοφωνικού σταθμού;

 Ετικέτες