Το γεφύρι της Αρτας της Εκκλησίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Tου Γιώργου Θεοχάρη
Η  επαναλειτουργία του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών που είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, επί της οδού Μητροπόλεως, τίνει να εξελιχθεί σε γεφύρι της Αρτας.

Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια από τον σεσμό  του 1999 που έπληξε το Λεκανοπέδιο της Αττικής και  προκάλεσε…

εκτεταμένες φθορές στο καταπονημένο κτίριο με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν επισκευαστικές εργασίες οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη εδώ και χρόνια.

Κάθε χρόνο υπηρεσιακοί παράγοντες της εκκλησίας της Ελλάδας διαβεβαίωναν εκπροσώπους μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι βρισκόμαστε στο τέλος των εργασιών.

Πέρυσι τέτοιο καιρό μάλισα ορισμένοι είχαν κάνει πρωτοσέλιδο στα διαδικτυακά τους μέσα ενημέρωσης ότι ο Ναός θα λειτουργήσει τα Χριστούγεννα.

Πέρυσι ένας  ολόκληρος χρόνος, ήρθαν τα επόμενα χριστούγεννα και οι εργασίες στον Καθεδρικό Ναό συνεχίζονται…

Τίποτα δεν μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι πρωτοχρονιά θα επαναλειτουργήσει.

Οι  πελώριες σκαλωσιές ,εντός  και εκτός του Ιερού Ναού παραμένουν στις θέσεις τους, οι εργάτες συνεχίζουν το έργο τους- στατικότητα του κτιρίου, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και επισκευή των ζημιών – και το εργοτάξιο ολόκληρο είναι σε δράση. Αλλά ο χρόνος δεν δικαιώνει τους ιθίνοντες της Αρχιεπισκοπής και της  τεχνικής εταιρείας που ανέλαβε  αυτό το έργο.

15 ΟΛΟΚΛΗΡΑ. Τόσο καιρό χτίζανε εξ αρχής δέκα Ναούς…

Καλλιτεχνική αποκατάσταση

Πέρυσι το  καλοκαίρι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών προκήρυξε δημόσιο διαγωνισμό  για εξεύρεση  ανάδοχου που θα αναλάβει το έργο της καλλιτεχνικής αποκατάστασης του Ναού.

Πρόεδρος  της αρμόδιας επιτροπής για το έργο  είναι ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης και το μητροπολιτικό συμβούλιο. Περίπου 1.800.000 ευρώ (χωρίς τον Φ.Π.Α.)  θα κοστίζει μόνο  αυτό το μέρος του έργου και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

To BriefingNews επισκέφθηκε τον μητροοπολιτικό Ναό και σας μεταφέρει την σημερινή εικόνα του…Ετικέτες