Τα άθλια δρομολόγια του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής-Ο γολγοθάς των προσκυνητών του Αγ.Ορους

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Δρομολόγιο Ουρανούπολη-Θεσσαλονίκη-25 Μαϊου 2015

Ενα ταξίδι που έχει σημαδέψει το υποσυνείδητο μου. Περίμενα στην Ιερισσό μαζί με 10 ακόμα επιβάτες με προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Το προγραμματισμένο δρομολόγιο ξεκίναγε στις 14:30 το μεσημέρι από Ουρανούπολη και στις 14:45 έπρεπε να είναι στην Ιερισσό.

Τελικώς, απροειδοποίητα έφτασε στις 15:20 στην Ιερισσό. Επιβιβαζόμαστε οι 11 συνολικά επιβάτες και συμπληρώνουμε και τις υπόλοιπες θέσεις που είχαν απομείνει. Καθώς ανεβαίναμε τις σκάλες του λεωφορείου διαπιστώνω  έντονο διαπληκτισμό μεταξύ του οδηγού και εισπράκτορα με ένα γεροντάκι που δεν είχε θεωρημένο το δελτίο αναπηρίας του προκειμένου να πληρώσει το μειωμένο εισητήριο.

Μίλαγαν τόσο απαξιωτικά σε έναν υπερήλικα που πραγματικά όλοι αισθανθήκαμε άσχημα.Μετά την παρέμβαση μας λύθηκε η παρεξήγηση που παραλίγο να έρθουν στα χέρια…
Τι εικόνα άραγε δώσαμε ως Ελληνες στους ξένους επισκέπτες που μόλις είχαν εξέλθει από το ΑΓιο Ορος…;

Η συνέχεια όμως πιο προκλητική:

Τα φρένα του λεωφορείου προφανώς δεν λειτοργούσαν σωστά καθώς στις κατηφόρες ο οδηγός μείωνε δραματικά την ταχύτητα λες…. και θα του έφευγε το λεωφορείο από τα χέρια.
Τα φρένα έδειχναν ότι  δυσλειτουργούσαν καθώς προξενούνταν έντονος θόρυβος κατά το φρενάρισμα.

Την ίδια ώρα, ο οδηγός μίλαγε συνεχώς στο κινητό και έκλεινε δωμάτια σε ξενοδοχεία. Ακρως επικίνδυνο για την ασφάλεια των 55 επιβαινόντων.

Στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής στη Θεσσαλονίκη φτάσαμε στις 17:20 αντί για 16:45 ! Η ταχύτητα του λεωφορείου ήταν εξαιρετικά μειωμένη, μάλιστα ορισμένες φορές είπαμε ότι θα σταματήσει εδώ!
Τέλος, τα τζάμια, τόσο τα μπροστινά όσο και τα πλαϊνά ήταν βρώμικα …
Και σαν μην έφταναν όλα αυτά…Ο οδηγός είχε ως συνοδηγό μία νεαρή γυναίκα -επιβάτιδα!

Αυτή είναι η Ελλάδα του τουρισμού του 2015.

Κατά τα άλλα προσδοκούμε τα μέγιστα από τον προσκυνηματικό τουρισμό.Τρομάρα μας!!!
 Ετικέτες