Πρωτοφανής απαξίωση: Ο Υπουργός Πολιτισμού Α. Μπαλτάς αρνείται να δει Μητροπολίτες και Μοναχούς

Loading...


του Γιώργου Θεοχάρη

Ιστορίες για αγρίους στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ του Μπαλτά!

Ο Υπουργός Πολιτισμού. κ. Αριστείδης Μπαλτάς, δεν δέχεται να συναντήσει Μητροπολίτες αλλά ούτε και αντιπροσωπείες Μοναχών. Οταν φτάνει η ώρα των ραντεβού δίνει εντολή στο ιδιαίτερο γραφείο του και παραπέπονται σε υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας που μίλησαν στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ εξέφρασαν την έκπληξή τους με αυτή την απρεπή στάση του Υπουργού Πολιτισμού, κομμάτι του οποίου είναι και τα βυζαντινά μνημεία και κειμήλια με εκατοντάδες Εκκλησιές εντός της ελληνικής επικράτειας. Μάλιστα, Ιεράρχης της Ηπειρωτικής Ελλάδας αν και επέμενε να τον δει προσωπικά για ένα ζήτημα της Μητροπόλεως της… έφαγε πόρτα από τον κ. Μπαλτά που μέχρι στιγμής δεν έχει τίποτε να καυχηθεί για το έργο του στο χαρτοφυλάκιο του πολιτισμού.

Ο πανεπιστημιακός και καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην θεωρία των επιστημών κ. Αριστείδης Μπαλτάς, μπορεί να είναι άθεος -όπως λέγεται στο υπουργείο -αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να απαξιώνει την ιστορία και τα πρόσωπα που σήμερα επιδιώκουν να την προφυλάξουν από κάθε απειλή και εγκατάλειψη.

Ο ανασχηματισμός έρχεται. Μήπως ήρθε η ώρα ο κόφτης να πετάξει τον… Μπαλτά;