Πριν αλέκτωρ λαλήσει ανατρέπεται η διάψευση της Επιτροπής του Σαμπεζύ! Το Πατριαρχείο Μόσχας ανακοίνωσε άλλα!

Loading...


Τώρα ποιος ψεύδεται και ποιος ανακοινώνει ασάφειες και αποπροσανατολίζει;;;; Το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ στο χθεσινό του άρθρο είχε δηλώσει πως δε θα επανέλθει στο θέμα της Ειδικής Επιτροπής για την Πανορθόδοξη και των εν κρυπτώ συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα στο Σαμπεζυ, αναμένοντας συν τω χρόνω να αποδειχτεί η αλήθεια. Πριν αλέκτωρ λαλήσει όμως το Πατριαρχείο Μόσχας έβγαλε ανακοίνωση για τις εργασίες της Επιτροπής όπου πουθενά δεν αναφέρει ότι διαψεύδονται οι πληροφορίες του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ!!!!!!! 

Αντιθέτως στη νανακοίνωση του Πατριαρχείου Μόσχας γίνεται λόγος για ολοκλήρωση της αναθεώρησης του σχεδίου κειμένου της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αναφορές για «ἄρσιν τῶν φυλετικῶν καί λοιπῶν διακρίσεων»….

Στη χθεσινή ανακοίνωσή της η Επιτροπή μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από το άρθρο του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ έσπευδε να διαψεύσει τις δημοσιογραφικές μας πληροφορίες λέγοντας: «Όλα τα μέλη της Επιτροπής πληροφορούν υπευθύνως ότι όσα εδημοσιεύθησαν περί δήθεν αποδοχής θέσεων αντιθέτων προς την διδασκαλίαν της Εκκλησίας είναι απολύτως ανακριβή και ανυπόστατα»

Αφού κύριοι της Επιτροπής «Όλα τα μέλη της Επιτροπής πληροφορούν υπευθύνως» γιατί το Πατριαρχείο Μόσχας στην ανακοίνωσή του δεν αναφέρει τίποτα σχετικό;;;; 

Και για του λόγου το αληθές παραθέτουμε την ανακοίνωση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου της Μόσχας: 

«Η Ειδική Διορθόδοξος Επιτροπής επί της προπαρασκευής των κειμένων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας ολοκλήρωσε την τρίτη συνέλευση αυτής στις 2 Απριλίου 2015 στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σαμπεζύ (Γενεύης).Με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας στη γενομένη από 29 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2015 συνέλευση υπό την προεδρία του Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου Ιωάννου εκπροσωπούσε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Επίσης μέλη της αντιπροσωπείας ήταν ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ και ο διάκονος Ανατόλιος Τσουριακώφ, στέλεχος του Τμήματος ως μεταφραστής. Συνολικά στη συνέλευση συμμετείχαν αντιπροσωπείας των 14 κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Η Επιτροπή ολοκλήρωσε την αναθεώρηση του σχεδίου κειμένου της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου «Ἡ συμβολή τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας εἰς ἐπικράτησιν τῆς εἰρήνης, τῆς δικαιοσύνης, τῆς ἐλευθερίας, τῆς ἀδελφοσύνης καί τῆς ἀγάπης μεταξύ τῶν λαῶν, καί ἄρσιν τῶν φυλετικῶν καί λοιπῶν διακρίσεων». Επίσης της επιμέλεια έτυχε και το εγκριθέν από την Γ’ Πανορθόδοξη Προσυνοδική Διάσκεψη του 1986 κείμενο «Η σπουδαιότης της νηστείας και η τήρησις αυτής σήμερον».

Συμφώνως προς την απόφαση της ἐν Κωσνταντινουπόλει μεταξύ 6 και 9 Μαρτίου 2014 γενομένης Συνάξεως των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών η Προσυνοδική Πανορθόδοξος Διάσκεψη είναι εκείνη η οποία θα εξετάσει εἰς το περαιτέρω τα κείμενα της Επιτροπής».Ετικέτες