Ποιους θα αξιώσει ο Θεός για τις 4 Μητροπόλεις

Loading...


Του Μανώλη Κείου 

Μετά και την χθεσινή ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα με αφορμή την πλήρωση του κενού στην Μητρόπολη Ιωαννίνων και μετά επίσης την άρνηση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου, αλλά και την απόφαση του Στε για την προσφυγή του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος Κυρίλλου η εικόνα ξεκαθαρίζει ελαφρώς όσον αφορά τις υποψηφιότητες για τις αυριανές εκλογές στις μητροπόλεις Φωκίδος, Ιωαννίνων, Ελασσώνος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Αναλυτικά: 

Ελασσώνα, η…εύκολη

H εκλογική αναμέτρηση σε αυτή την μητροπολιτική περιφέρεια θα είναι μάλλον εύκολη συγκριτικά με τις υπόλοιπες. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες η υποψηφιότητα του αρχιμανδρίτη Χαρίτωνα Τούμπα, πρωτοσύγκελου της μητρόπολης έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες.

Φωκίδα, η…ήρεμη

Και στην περίπτωση της Φωκίδας τα πράγματα αναμένεται να κυλήσουν μάλλον ήρεμα. Ακούστηκε το όνομα του αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Καλύβα με πλεονέκτημά του την “εντοπιότητα”, αλλά φαβορί (τα τοπικά ΜΜΕ την θεωρούν σίγουρη) είναι η υποψηφιότητα του επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου νυν βοηθού του Μητροπολίτη Σπάρτης. Αν μάλιστα ο τελευταίος εκλεγεί θα είναι και ο μοναδικός από όλους τους άλλους υποψηφίους και για τις 4 Μητροπόλεις που είναι ήδη Επίσκοπος και κατά συνέπεια δε θα χρειαστεί να χειροτονηθεί αναλόγως.

Ιωάννινα, η λίμνη των στεναγμών

Σήριαλ έγινε η εκλογή του νέου Μητροπολίτη από την πρώτη στιγμή. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τοποτηρητής ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος και αντεδρασε ο Μητροπολίτης Τρίκκης μέχρι το παραπέντε της εκλογικής αναμέτρησης που χρειάστηκε αναλυτική ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για να σωπάσουν τα κοράκια του εκκλησιαστικού προσκηνίου και παρασκηνίου.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επιθυμεί την εκλογή του αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιου Στεργίου, η πλευρά Ιερώνυμου προωθεί την υποψηφιότητα του Αρχιμανδρίτη Μάξιμου Παπαγιάννη πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι Γιανννιώτες επιθυμούν τον Αρχιμανδρίτη Δημήτριο Αργυρό, σχολάρχη της εκκλησιαστικής ακαδημίας Βελλα και ο Θεός βοηθός!!!!

Όσο κι αν προσπάθησαν κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι πάντως να πνίξουν την ενότητα Φαναρίου-Αθήνας σαν άλλη κυρά-Φροσύνη στη λίμνη των Ιωαννίνων δεν τα κατάφεραν….

Θεσσαλιώτιδα, η…τρικυμιώδης 

“Φούσκωσε” ο κάμπος μετά και την προσφυγή στη δικαιοσύνη του κ. Κυρίλλου που περιέπλεξε την κατάσταση αλλά μετά την χθεσινή απόφαση του Στε η εκλογή θα γίνει κανονικά. Επικρατέστερος ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης διατελέσας παλιότερα εκρόσωπος τύπου του Μακαριστού Χριστοδούλου και τώρα Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως, ενώ υπενθυμίζεται πως είχε θέσει υποψηφιότητα και για την Μητρόπολη Ζακύνθου συγκεντρωνοντας τον Οκτώβριο του 2011 49 ψήφους έναντι 58 του νύν Δεσπότη Διονυσίου.

Ευχόμαστε μόνο ένα πράγμα: όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις να πραγματοποιηθούν όπως αρμόζει σε Ποιμένες, σε Ιεράρχες χωρίς παρατράγουδα και “κανιβαλισμούς” που θα ζήλευαν και πολιτικοί!  Ετικέτες