Πάντα πριν από μεγάλες γιορτές ο Αμβρόσιος τσακώνεται με κάποιον Μητροπολίτη

Loading...


Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Στο πνεύμα των ….Χριστουγέννων ο Αμβρόσιος έβγαλε…αγάπη πάλι και για τον Μητροπολίτη Σιατίστης. Το έχει φαίνεται για γούρι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων πριν από μεγάλες εορτές της Ορθοδοξίας να αντιπαρατίθεται με άλλους Μητροπολίτες και να σκανδαλίζει τους πιστούς χωρίζοντάς τους σε στρατόπεδα. Τον περασμένο Αύγουστο ελάχιστες μέρες πριν από την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου μαλλιοτραβήχτηκε με δημόσιες παρεμβάσεις με τον Μητροπολίτη Ζιμπαμπουε, τώρα που πλησιάζουν Χριστούγεννα επέλεξε να τα βάλει με τον Μητροπολίτη Σιατίστης. 

Από ότι φαίνεται δεν μπορούσε να περιμένει να περάσουν οι Άγιες μέρες και αυτή η ρημάδα η νηστεία την οποία την έχει καταπατήσει εντελώς-και εννοούμε τη νηστεία των λόγων-και αντί να επιλέξει την εγκράτεια διαλέγει την ευθεία αντιπαράθεση. Και τι δεν του σούρνει του Μητροπολιτη Σιατίστης πάλι! Τον κατηγορεί ότι μανιακώς επιτίθεται εναντίον του και ότι «πουλάει Ορθοδοξία»… Ωραίες φράσεις για πριν από τα Χριστούγεννα… Αλλά στον κόσμο του Αμβρόσιου είναι όλα «αγγελικά πλασμένα» αρκεί να τα λέει ο ίδιος. 

Έβγαλε το…δεσποτικό μέτρο λέγοντας πως ο ίδιος έχει πάνω από 30 χρόνια αρχιεροσύνης και ο Παύλος εννιά, ζητάει να τον σεβαστεί λόγω ηλικίας, παρακάμπτοντας το γεγονός πως ο σεβασμός εμπνέεται δεν επιβάλλεται, τον κατηγορεί πως βγάζει τα απωθημένα του και μετά αναρωτιέται «Αυτό άραγε είναι τό νέο ήθος στην Εκκλησία της Ελλάδος; Ο Κύριος γνωρίζει!»…

Και συνεχίζει κατά του Μητροπολίτη Σιατίστης πληροφορώντας πως του απέστειλε προσωπική επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων του αποδίδει «αφιλάδελφα αισθήματά»  

Αυτό δε που προκαλεί γέλωτα στην επιστολή είναι το σημείο που λέει τα εξής: «Αλλά να προβαίνετε δημοσίως και εξ ίδίας πρωτοβουλίας σε κρίσεις και χαρακτηρισμούς εναντίον ενός εν Χριστώ αδελφού Σας δεν είναι τιμητικόν διά την Σεβασμιότητά Σας»

Το λέει εκείνος που μέσα σε ένα χρόνο έχει περάσει γεννέες δεκατέσσερις τους πάντες! Όντας Συνοδικός και ο ίδιος τα έβαζε με την Ιερά Σύνοδο. Μέχρι «νέο Ερντογάν» χαρακτήρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον οποίο κι άλλοι ελέγχουν για τις δράσεις του αλλά όχι με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Μέχρι με τους Αγιορείτες τα έβαλε το ξεχνάμε;; Ή μήπως ξεχνάει κανείς την ανοιχτή κόντρα με τον Ζιμπάμπουε, αλλά ακόμη και με τον ήπιο Βεροίας κλπ κλπ κλπ ων ουκ έστιν αριθμός..

Κι αφού τον έχει στολίσει κανονικά γράφει όλως υποκριτικώς: «Σεβόμενοι την ιερότητα των ημερών αποφεύγουμε κάθε άλλη απάντηση στον πεπλανημμένο αυτόν Αδελφό μας». 

Ήμαρτον πια! Ειλικρινά με πολύ θλίψη και απογοήτευση φτάσαμε στο σημείο να γράψουμε αυτές τις αράδες, αλλά θεωρούμε πως η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί εντελώς. 



Ετικέτες