Προς τι το σιωπητήριο Περγάμου;

Loading...


Του Μάνου Χατζηγιάννη

«Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης»  γράφει ο Ι.Ι. Μάγερ και η ρήση αυτή αποτέλεσε και αποτελεί για χρόνια σημαία των δημοσιογραφικών ενώσεων. Από την άλλη ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το σιωπητήριο που επέβαλε ο Μητροπολίτης Περγάμου στους συμμετέχοντες στην Προπαρασκευαστικη΄Επιτροπή για την Πανορθόδοξη Σύνοδο στο Σαμπεζύ. Προς τι τόσος μυστικισμός; Ειδικά μετά την αποκάλυψη του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑΤΟΣ για όσα ειπώθηκαν- και τείνουν να συμφωνηθούν κι όλας- για το θέμα της ομοφυλοφιλίας; Το σιωπητήριο που επέβαλε ο κ. Ιωάννης είναι η πιο τρανή επιβεβαίωση πως όσα έγραψε το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ήταν πέρα για πέρα αληθή. Κι ας διαρρηγνυόυν τα ιμάτιά τους περί του αντιθέτου οι σύγχρονοι Φαρισαίοι. 

Διότι αν δεν ήταν αληθή δε θα υπήρχε λόγος να βγει ντιρεκτίβα για να μη μιλούν οι συμμετέχοντες προς τα ΜΜΕ. Τι θέλει ακριβώς ο Άγιος Περγάμου; Πλήρη μυστικοπάθεια σαν μια άλλη Λέσχη Μπιλντερμπεργκ;; Γιατί πρέπει να βρεθεί η εκκλησιαστική κοινωνία και ο πιστός λαός προ τετελεσμένων; 

Η αποκάλυψη του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ γέννησε αντιδράσεις όπως ήταν αναμενόμενο. Γιατί βασική αρχή της δημοκρατίας είναι να ακούμε και την άποψη του άλλου. Το «αποφασίζωμεν και διατάσσομεν» ανήκει σε άλλες εποχές και επ΄ουδενί δεν ταιριάζει με εκκλησιαστικούς παράγοντες. 

Και κάτι ακόμη…

Την απόφαση Περγάμου για σιωπητήριο ελάχιστοι σχολίασαν. Είναι καταρχάς ευχάριστο πως υπήρξε δημοσιοποίηση της θέσης του αυτής, έστω και από άλλο ιστότοπο, για να γνωρίζει ο κόσμος πως σκέφτεται και πως κινείται ο επικεφαλής της Επιτροπής και εκπρόσωπος του Φαναρίου.

Τι είδους εκκλησιαστικός «ραγιαδισμός» είναι αυτός; Που είναι οι Ρώσοι, οι Σέρβοι, οι Γεωργιανοί και οι υπόλοιποι που αντέδρασαν στις θέσεις της επιτροπής για την ομοφυλοφιλία; Προς τι τόσος φόβος σε σημείο που ούτε φωτογραφίες από την συνεδρίαση δε δημοσιεύει πλέον η επίσημη ιστοσελίδα του Ρωσικού Πατριαρχείου; 

Και κάτι τελευταίο. Οι επικριτές του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ διατείνονται πως η αποκάλυψή του ήταν άστοχη και αποπροσανατολίζει τους πιστούς. Δηλαδή είναι καλύτερα προκειμένου να μην αποπροσανατολίζονται οι πιστοί να μην γνωρίζουν τίποτα για το τι γίνεται στο Σαμπεζύ. Άλλωστε το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ από την πρώτη στιγμή καλοπροαίρετα κάλεσε τους υπευθύνους να δώσουν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Συνόδου για να ξεκαθαριστεί η υπόθεση. Φευ όμως ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο. 

Τέλος η ηρωοποίηση του Περγάμου Ιωάννη από φιλοπατριαρχικά ιστολόγια και τα σχόλια για τη μάχη που έχει δώσει κατά των ΜΜΕ και τον…πόλεμο που δέχεται εδώ και χρόνια κλπ κλπ μόνο γέλωτα προκαλούν….

Οπως επίσης και φράσεις του τύπου «Ό,τι κριθεί ότι πρέπει να ανακοινωθεί, θα ανακοινωθεί επισήμως, με σχετικό κείμενο». Ότι κριθεί όχι ότι έγινε, όχι ότι ειπώθηκε…Δηλαδή «κύριοι θα μάθετε, αλλά θα μάθετε αυτά που θέλουμε εμείς να μάθετε»…

Που είσαι Όργουελ;;;; Ετικέτες