Θέλουμε να φτάσουμε εκεί; Ποιον θα εξυπηρετήσει ο πόλεμος Αθήνας-Φαναρίου;

Loading...


Πάνω από δέκα χρόνια πέρασαν από την προηγούμενη ισχυρότατη κρίση στις σχέσεις Φαναρίου και Αθήνας που οδήγησε μέχρι την ακοινωνησία, αλλά οι πληγές όπως φαίνεται δεν έκλεισαν. 

Τα πρωτοσέλιδα του τότε τύπου που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ξανά το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ αποτυπώνουν την ένταση και την ποικιλομορφία της κρίσης αυτής. Αποτυπώνουν όμως και κάτι ακόμη. Το πως οι εχθροί της πίστεώς μας γλέντησαν με τα τερτίπια των κεφαλών της Ορθοδοξίας.

Σήμερα λοιπόν, που η κατάσταση στη χώρα μας αλλά και στη γείτονα, όπου εδρεύει το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι τεταμένη, αλήθεια ποιον θα εξυπηρετήσει μια παρόμοια κόντρα; Ποιοι θα τρίψουν τα χέρια τους αν εκτραπεί η συζήτηση από την τρόικα, το ασφαλιστικό, το μεταναστευτικό, τη Συρία και τόσα άλλα σοβαρά ζητήματα;

Και τότε το διαδίκτυο δεν ήταν διαδεδομένο. Οι εφημερίδες συγκρατήθηκαν κάπως παρόλο που το θέμα πούλαγε σαν ζεστό ψωμί…Σήμερα με τις κάθε λογής αμφιβόλου προελεύσεως και στόχου ιστοσελίδες ο κίνδυνος να «κρεμαστούν στα μανταλάκια» οι επικεφαλείς της πίστης μας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Εμείς εδώ στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ κάνουμε έκκληση για ψυχραιμία γιατί οι εχθροί της πίστης μας παραμονεύουν προκειμένου να εκμεταλλευτούν αντιπαραθέσεις και εγωισμούς.

Ας θυμηθούν λίγο τι γραφόταν τότε και ας βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους 

 

 

 Ετικέτες