Είναι ο Φίλης “ο Πάγκαλος του ΣΥΡΙΖΑ”; Μετά τον Κουρουμπλή “καρφώνει” και τον Μπαλτά με αφορμή τα εκκλησιαστικά

Loading...


Του Μάνου Χατζηγιάννη

Ποιος θα ξεχάσει όλα τα προηγούμενα χρόνια κυρίως όσο το “εκσυγχρονιστικό” ΠΑΣΟΚ μεσουρανούσε την στάση του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος συχνά πυκνά έβαζε μπουρλότο στην επικαιρότητα με διάφορες δηλώσεις του και κατά υπουργών των σημιτικών κυβερνήσεων; Το ρόλο αυτό κατά πως φαίνεται στην κατ΄όνομα κυβέρνηση της Αριστεράς έχει αναλάβει ο κ. Φίλης.

Με πολιορκητικό κροιό τα εκκλησιαστικά θέματα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος αφού ανάγκασε τον υπουργό υγείας να ανακρούσει πρύμναν και να μην παραστεί στην μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο αντικαρκινικό νοσοκομέίο “Άγιος Σάββας”, πήρε…αμπαριζα και έκανε ένα βήμα παραπέρα σχολιάζοντας το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

Οι δηλώσεις του απέχουν παρασάγγας από τις επίσημες τοποθετήσεις του αρμόδιου υπουργού Παιδείας Αρ. Μπαλτά, σε σημείο παρεξηγήσιμο…

Ο υπουργός Παιδείας σαφώς πιο διαλλακτικός και ισορροπιστής είχε πει στη Βουλή πως “Εκκλησία και κράτος πρέπει να διαχωριστούν αλλά αυτή η πορεία είναι μακριά και δύσκολη”, ενώ στη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο είχε επισημάνει ότι έχει ήδη θεσμοθετηθεί μία επιτροπή σε υψηλό επίπεδο που θα συζητά ανά τακτά διαστήματα τα προβλήματα που αφορούν την Εκκλησία και τη σχέση της με την Πολιτεία.

Αντιθέτως ο κ. Φίλης -προκαλώντας γέλωτα- υποστήριξε πως “πάνω από το 70% των πολιτών ζητεί να υπάρξει χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος”, ενώ συνέχισε να προκαλεί λέγοντας πως “ο χωρισμός εκκλησίας-κράτους, θα αποδειχθεί χρήσιμος και για τα δυο μέρη, καθώς επίσης και επωφελής για το λαό. Είναι αυτονόητο ότι ο δημοκρατικός διάλογος δεν μπορεί να γίνει με όρους «μετανοίας».”

Αλήθεια ποιος χαράσσει πολιτική στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Εκκλησίας; Ο κ. Τσίπρας; Ο αρμόδιος υπουργός ή ο κάθε βουλευτής που αρέσκεται να προκαλεί απλά για να προκαλεί και να ακούγεται το όνομά του;

Από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρο Πάγκαλο, θα δανειστούμε μια φράση για να προσδιορίσουμε και την αντίδραση του κ. Φίλη. “Ποιος σας είπε πως είμαι Χριστιανός” είχε πει ο κ. Πάγκαλος με αφορμή μια συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ και τα πολλά ακίνητα που έχει στην κατοχή του. Μάλλον αυτή η φράση εκφράζει και τον κ. Φίλη….
 Ετικέτες