Η αγιορείτικη εικόνα της Αγίας Μαρίνας

Loading...


Η Εικόνα της Αγίας Μαρίνας που βλέπετε ανήκε στην συλλογή του αειμνήστου ιερέως Νικολάου Α. Πέττα και συντηρήθηκε απο την Φιλής Αποστόλου. Στο κάτω δεξιά άκρο της φέρει ασημένιο μετάλλιο με μικρά τεμάχια ιερών λειψάνων της Μεγαλομάρτυρος. Ειναι έργο αναγενησιακής Τέχνης Αγειορείτικου Εργαστηρίου όπως μαρτυρεί και η επιγραφεί η οποία αναφέρει » Εργον Γαβριήλ Ιερομονάχου Λαμπή. Εν Αγίω Όρει Σκήτης Αγίας Αννης 1938.

Το ιερόν αυτο κειμήλιο απόκειται στο κειμηλιαρχείο της Ιστορικής οικίας του Μοναχού Παπουλάκου που διεθέτει ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Πέττας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τον εκλεκτό φίλο και συνεργάτη Αρχιμ. Νεκτάριο Πέττα που μου παραχώρησε την υπέροχη αυτη εικόνα της Αγίας Μαρίνας για να δημοσιευτεί για πρώτη φορά απο το 1938. Παρέμεινε για πάνω απο 70 έτη στο κειμηλιοστάσιο πέρα απο τα μάτια οποιουδήποτε και τώρα ήρθε η ώρα Της να μπεί στα σπίτια όλων μας. Με ιδιαίτερη φροντίδα την φωτογραφήσαμε σε υψηλή ανάλυση για να την έχετε. Η ευλογία της επάνω σε όλο τον κόσμο που πιστεύει την Αγία μας και την τιμά.Ετικέτες