Το Βατοπαίδι τιμά τον γέροντα του, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...Του Γιώργου Θεοχάρη – Αποστολή -ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Βαθιά κατάνυξη με μεγαλοπρέπεια βυζαντινού χρώματος και παραδόσεως, Ιεράρχες, μοναχοί από όλο το , αλλά και επίσημοι κρατικοί λειτουργοί με τον απλό λαό ήταν εδώ για να τιμήσουν μία προσωπικότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον εορτάζοντα που σήμερα άγει τα ονομαστήρια του ( Οσίου Εφραίμ του Σύρου).

Οι μητροπολίτες Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Ταμασού ( Κύπρος) κ. Ησαιας, και ο Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος από το Οικουμενικό ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, λάμπρυναν τα ονομαστήρια του Αγιορείτη Καθηγουμένου .
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου, πνευματικό τέκνο του γέροντα Εφραίμ, που μίλησε για το πνευματικό μεγέθους του και την καθοδήγηση που παρέχει ως πνευματικός στην οικογένεια του και στον ίδιο .

Διαβάστε εδώ:  Υφυπουργός Προστασίας Πολίτη από Άγιον Όρος: Οι ένστολοι είναι κοντά στην Εκκλησία

Πιο αναλυτικά
Χτες τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία από τις εξήμισι το απόγευμα έως στις δυο τα ξημερώματα προεξάρχοντος του Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου, μεσολάβησε το αγιορείτικο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής όπου τιμήθηκε με τον χρυσό Σταύρο ως Μέγας Ευεργέτης της Μονής ο επιχειρηματίας κ. Φοίβος Χριστοδουλίδης που χάρισε την περιουσία του αξίας 5 εκ ευρώ για την δημιουργία ιδρύματος που θα φροντίζει άπορα παιδιά να σπουδάζουν . Το ίδρυμα θα εποπτεύεται από την μονή Βατοπαιδίου

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Ταμασού κ Ησαΐα και ακολούθησε η παραδοσιακή Τράπεζα με ψητό ψάρι από τις αγιορείτικες θάλασσες .

Φωτογραφίες από το asceticexperience.com

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr