Το προσκύνημα του Επισκόπου Κερνίτσης στο Αγιο Ορος

Loading...


Πενθήμερο προσκύνημα στο , από την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιεί ο Θεοφιλέστατος .

Ο Θεοφιλέστατος μετέβη στο Άγιον Όρος συνοδευόμενος από τον Ιεροδιάκονο π. Αλέξανδρο Παναγόπουλο κατόπιν προσκλήσεως της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου προκειμένου να τελέσει την Ιερά Πανήγυρη της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Κατά την παραμονή του ο Θεοφιλέστατος πραγματοποίησε ιερό προσκύνημα στις Ιερές Μονές, Αγίου Παντελεήμονος Ρωσικό , Ξενοφώντος , Καρακάλλου και Ιβήρων . Καθώς και τα Ιερά Κελλιά Αγίου Νικολάου( του Ψαρά ), Τιμίου Προδρόμου και των Αρχαγγέλων (Κομπολογά ) όπου φιλοξενήθηκε ο Θεοφιλέστατος με την συνοδεία του.Το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Διαβάστε εδώ:  Ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

Στο ιερόν κελλίον των Αρχαγγέλων φιλοξενήθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κναάγκας κ.Θεοδόσιος ο οποίος μετά το πέρας της ακολουθίας του όρθρου ετέλεσε ιερόν τριασάγιον επί του τάφου του μακαριστού γέροντος του κελλίου π. Δαβίδ καταγομένου από την Αποστολική Εκκλησία των Πατρών.

Αναχωρώντας ο Θεοφιλέστατος με την συνοδεία του, από το ιερόν κελλίον των Αρχαγγέλων ευχαρίστησαν από καρδίας τον σεβαστό γέροντα του κελλίου μοναχό π. Παΐσιο και την συνοδεία για την αβραμιαία φιλοξενία, την οποία του προσέφεραν.tilegrafima.gr