Το ντοκουμέντο της επέμβασης στη μονή Εσφιγμένου (video)

Loading...


Όπως σας είχαμε αναφέρει μοναχοί ήταν αποκλεισμένοι απο αστυνομικές δυνάμεις στην Μονή Εσφιγμένου. Ενα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που μια μικρή μπουλντόζα συνοδεία αστυνομικών επιχείρησε να εκτελέσει τη δικαστική απόφαση της έξωσης των μοναχών από το κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές.

Οταν ο μικρός γερανός πλησίασε την πόρτα μοναχοί από τα παράθυρα έριξαν στους αστυνομικούς και στους υπολοίπους που βρίσκονταν απέξω εκτελώντας τη δικαστική απόφαση, μολότοφ, αναγκάζοντας, έτσι τον χειριστή του γερανού να υποχωρήσει.

«Το πρωί έγινε προσπάθεια να εκτελεστεί μια αναγκαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων που προβλέπουν την εκκένωση του αντιπροσωπείου. Ο δικαστικός επιμελητής που πήγε στην περιοχή για να εκτελέσει την απόφαση αυτή, συνοδευόμενος από ομάδα πολιτών, δέχτηκε επίθεση από το κονάκι από ομάδα μοναχών της Μονής Εσφιγμένου που του πέταξαν εκρηκτικά» δήλωσε για το περιστατικό ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους, Αρίστος Κασμίρογλου και πρόσθεσε:«Τελέστηκε ένα ποινικό αδίκημα. Το θέμα θα αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο».

Μετά το περιστατικό αυτό η κατάσταση εκτονώθηκε πρόσθεσε ο κ. Κασμίρογλου.

{youtube}KN-s6gB5g50{/youtube}