Τα λείψανα του Αγ. Σιλουανού από το Άγιο Όρος σε Καθεδρικό Ναό του Μινσκ

Loading...


ΣΤΟ ΜΕΧΡΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 

Το Σάββατο, 20 Αυγούστου, ο επίτιμος Πρόξενος της Λευκορωσίας και Πρόεδρος του Ομίλου Μουζενίδη, κ. Μπόρις Μουζενίδης, υποδέχτηκε τα Ιερά Λείψανα του , στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης, από όπου και αναχώρησαν, με τη συνοδεία πατέρων του , για το Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας. 

Τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Σιλουανού εξέρχονται για πρώτη φορά από το Άγιον Όρος, με πρωτοβουλία του Ρωσικού Ιδρύματος του Μεγάλου Βασιλείου και την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 1000 ετών παρουσίας των Ρώσων μοναχών στο Άγιο Όρος.

Θα εκτίθενται για προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πνεύματος του Μινσκ μέχρι τις 31 Αυγούστου. Ακολούθως, θα μεταφερθούν για προσκύνημα στη Ρωσία και μετά θα επιστρέψουν και πάλι στο Άγιο Όρος.

Ο Άγιος Σιλουανός γεννήθηκε το 1866 μ.Χ. στη Ρωσία και ασκήθηκε 46 χρόνια στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα του Αγίου Όρους. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες μορφές του αγιορείτικου μοναχισμού.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπόρις Μουζενίδης: «με μεγάλη ευλάβεια και κατάνυξη υποδεχόμαστε την ιερή λειψανοθήκη του Αγίου Σιλουανού στη σύντομη στάση της στη Θεσσαλονίκη» επισημαίνοντας τη μεγάλη θρησκευτική σπουδαιότητα του γεγονότος για τα κράτη της Λευκορωσίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.