Συνάντηση του συλλόγου φίλων της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Ορούς

Loading...


Τέλη Ιανουαρίου 1997 η πρώτη συνάντηση του στην Ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης. Από τότε κάθε χρόνο στις 26 Ιανουαρίου, ημέρα της εορτής του Αγίου Ξενοφώντος, κτήτορος της δεν λησμόνησαν το ραντεβού τους.

Έτσι και φέτος το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 συγκεντρώθηκαν για να συν προσευχηθούν για τη Νέα Χρονιά, χοροστατούντος του Ιερομονάχου της Ιεράς Μονής Ιωσήφ και του Διακόνου Παχώμιου. Το ευχάριστο γεγονός αυτής της εκδήλωσης είναι ότι κάθε χρόνο η συγκέντρωση είναι πιο πολυπληθής.

Το καθολικό της Ιστορικής Μονής ήταν και φέτος κατάμεστο, το ίδιο και το συνεδριακό κέντρο, όπου όλοι μαζί οι φίλοι της Ι.Μ. Ξενοφώντος μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου και τη παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κύριου Λευτέρη Οικονόμου σαν μια οικογένεια απόλαυσαν τον καφέ τους και μίλησαν μεταξύ τους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η εκδήλωση κλείνει με γεύμα στο κοντινό εστιατόριο της περιοχής.

Διαβάστε εδώ:  Σιμωνοπετρίτικο μετόχι της Αναλήψεως στο Βύρωνα : Χειροτονία Ακαδημαϊκού

Ας ευχηθούμε το γεγονός αυτό να συνεχιστεί και να το ασπαστούν και οι νεότεροι και γιατί να μην το μιμηθούν και άλλες Μονές του Αγίου Όρους και όχι μόνο.

Ο Θεός να μας ευλογεί και να είμαστε και του χρόνου την ίδια ημέρα όλοι μαζί στον ίδιο χώρο.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr