Σχολική προσκυνηματική εκδρομή Αθωνιάδας Σχολής στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σχολική-προσκυνηματική εκδρομή στην και στη πραγματοποίησε στις 9 Νοεμβρίου 2016 η .

Από την Μονή, όπου αφίχθησαν, οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους και τον Έφορο της Σχολής Ιερομόναχο Γεώργιο Βατοπαιδινό μετέβησαν με πάρα πολύ αέρα πεζοί στη Νέα Σκήτη, ακολουθώντας το μονοπάτι και έκαναν την πρώτη στάση για προσκύνημα στον τάφο του αγίου Γέροντος Ιωσήφ του Σπηλαιώτου και Ησυχαστού.

Εν συνεχεία κατευθυνθηκαν στο Κυριακό της Σκήτης, όπου προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Γλυκοφιλούσας και τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, καθώς και λείψανα του αγ. Χαραλάμπους και των αγ. Θεοδώρων, Τήρωνος και Στρατηλάτου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους μαθητές για τον άγιο Παχώμιο το νεομάρτυρα, που προέρχεται από τη Νέα Σκήτη.

Στην Καλύβη των αγ. Αναργύρων, όπου τους μαθητές υποδέχθηκε ο Γέροντας Δαμασκηνός. Ο Γέρων Δαμασκηνός μίλησε στα παιδιά κατά τη διάρκεια του κεράσματος και έψαλλε με τον παραδοσιακό αγιορείτικο τρόπο μερικά τροπάρια.

Επόμενη στάση ήταν η Μονή Αγίου Παύλου, όπου ο αντιπρόσωπος της Μονής Γέροντας Νικόδημος υποδέχθηκε την Σχολή στην πύλη της Μονής.

Διαβάστε εδώ:  Την Πέμπτη στο Άγιο Όρος ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στο Συνοδικό, όπου κατευθύνθηκαν έπειτα, μίλησε για την ιστορία της Μονής του Αγίου Παύλου στα παιδιά καθώς και για το μεγαλύτερο κειμήλιό της, τα Τίμια Δώρα.

Στην τράπεζα που παρατέθηκε αμέσως μετά ο ηγούμενος της Μονής Γέρων Παρθένιος πολύ χαριτωμένα νουθέτησε τους μαθητές της Αθωνιάδος, τονίζοντας ιδιαίτερα τη μεγάλη αξία της καλοσύνης, αλλά και αυτήν της υπακοής στους γονείς και τους διδασκάλους.

Η εκδρομή έλαβε τέλος με το σύντομο πέρασμα από τη Λακκοσκήτη και οι εκδρομείς επέστρεψαν στην έδρα της Σχολής στις Καρυές.

athoniada30 athoniada301 athoniada302 athoniada303 athoniada304 athoniada305 athoniada306 athoniada307tilegrafima.gr