Προσκυνηματικός περίπλους στις Μονές του Αγίου Όρους (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Σάββατο 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε μια μοναδική και πρωτόγνωρη περιήγηση στην .

Το τμήμα Θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνηματικών περιηγήσεων της zorpidis travel οργάνωσε και πραγματοποίησε Προσκυνηματικό Περίπλου στις Μονές του Νοτιοδυτικού με το εντυπωσιακό ξύλινο απομίμηση ισπανικής γαλέρας του 18ου αιώνα, καράβι, menia maria ΙΙΙ απο τον Ορμο της Παναγιάς, στην Χαλκιδική.

Στον προσκυνηματικό αυτό περίπλου συμμετείχαν οι ιεροί ναοί της : αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου Ευόσμου, Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, Κοσμά του Αιτωλού Ευόσμου και ο Ναός Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου της Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Αφού επιβιβαστήκαμε γύρω στις 10 το πρωί στο menia maria κατευθυνθήκαμε ανοιχτά της Δάφνης του Αγίου όρους όπου οι γέροντες της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας π. Τύχωνας και Αιμιλιανός με μεγάλη ευλάβεια μας προσέγγισαν με ενα ταχύπλοο ανέβηκαν στο καράβι και μας έδωσαν την Μεγάλη Ευλογία να προσκυνήσουμε το αριστερό Αδιάφθορο αριστερό χέρι της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής το οποίο εδώ και 2.000 χρόναι διατηρείτε σε θερμοκρασία 36.6 βαθμούς κελσίου, σε θερμοκρασία δηλαδή ενός ζωντανού ανθρώπου. Το είδαμε το νιώσαμε και το προσκυνήσαμε με ιδιαίτερη κατάνυξη.

Επίσης οι γέροντες μας έφεραν και τεμάχιο Τιμίου ξύλου ενώ σε συνοδεία με τους ιερείς των Ναών που συμμετείχαν ψάλλαμε κατά την διάρκεια που ο κόσμος προσκυνούσε τα λείψανα, δεήσεις και προσευχές.

Ο κατανυκτικός προσκυνηματικός αυτός περίπλους του Αγίου Ορους απο όσο μας ενημέρωσε το τμήμα προσκυνηματικών περιηγήσεων της zorpidis travel ήτανε ο πρώτος απο μία σειρά που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2016 σε συμεργασία με Ιερούς Ναούς και Ιερές Μητροπόλεις της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής και θα δοθεί η δυνατότητα έτσι ειδικά σε γυναίκες να ξεναγηθούν αλλά και να προσκυνήσουν Αγια λείψανα και ιερά κειμήλια ιερών μονών του Αγίου Ορους που μόνο με αυτόν τον τρόπο άλλωστε μπορούν να το κάνουν, με Τον Προσκυνηματικό Περίπλου του Αγίου Ορους.

 

 

 tilegrafima.gr