Ο Γέροντας Εφραίμ στην εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Δράμας (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Στις 21 Ιουνίου 2017 Τετάρτη στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση βράβευσης φοιτητών, τέκνων πολυτέκνων οικογενειών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ -ΤΕΙ έτους 2015- 16, αριστούχων μαθητών γυμνασίων-λυκείων και μητέρων που απέκτησαν 4ο , 5ο- 6ο 7ο -8ο τέκνο.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν έπαινοι από τον Σύλλογο και χρηματικά βραβεία προσφορά αγάπης της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος στην προσφώνηση του αναφέρθηκε στο πολυσχιδές και μεγάλο φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο που επιτελεί η Μονή Βατοπαιδίου προς τους απανταχού Ορθοδόξους και στον Ελληνισμό. Τόνισε ιδιαίτερα το μεγάλο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα την υπογεννητικότητα και το δημογραφικό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της πολιτείας για το εάν θέλουμε τα επόμενα χρόνια να υπάρχουν Έλληνες.

Διαβάστε εδώ:  O Γέροντας Εφραίμ στο Σύλλογο Πολυτέκνων Φλώρινας

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ στην ομιλία του προς τις πολύτεκνες οικογένειες αναφέρθηκε στο πως επιτυγχάνεται η αρμονία στον γάμο. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ Σμολοκτός Νικόλαος αναφέρθηκε στις αντιπολυτεκνικές αποφάσεις που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις στις πολύτεκνες οικογένειες με συνέπεια να πληρώνουν αβάσταχτους φόρους, καθώς τα παιδιάς των πολυτέκνων αποτελούν τεκμήριο και φορολογούνται.