Νέος Πρωτεπιστάτης ο Γέρων Στέφανος Χιλανδαρινός (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κάθε επισημότητα και όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Όρους πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Ιουνίου 2017 (π.η. 1/6/2017) η αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιον Όρος.

Την ράβδο του Πρώτου παρέδωσε ο απερχόμενος Πρωτεπιστάτης Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Επιστασίας: Γέροντα Ιερομ. Ευάρεστο Παντοκρατορινό, Γέροντα Νικηφόρο Φιλοθεΐτη και Γέροντα Ιερομ. Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη στη νέα Χιλανδαρινή Επιστασία.

Πρωτεπιστάτης ενεχειρίστηκε ο Ιερομ. Γέρων Στέφανος Χιλανδαρινός, ενώ την Επιστασία των Ιερών Μονών αποτελούν τα μέλη της τέταρτης τετράδας στη σειρά της Ιεραρχίας των Επιστασιών: Γέρων Παύλος Ξηροποταμινός, Γέρων Νικόδημος Αγιοπαυλίτης και Γέρων Παΐσιος Γρηγοριάτης. Αρχιγραμματέας εξελέγη ο Γέρων Κοσμάς Σιμωνοπετρίτης. Παρευρέθηκαν ο Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, αντιπρόσωποι των μονών, πολλοί μοναχοί και ευλαβείς προσκυνηταί. Ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο Συνοδικό της Ιεράς Κοινότητας, όπου η Νέα Επιστασία δέχθηκε τις ευχές όλων.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr