Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τα εγκαίνια του νέου ναού του Αγίου Μηνά στις Καρυές

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη-  – Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν σήμερα Σάββατο τα εγκαίνια του νέου περικαλλούς ναού του στις Καρυές.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ενώ συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Εσφιγμένου Αρχιμ. κ. Βαρθολομαίος και αρκετοί ακόμη Αγιορείτες Ιερομόναχοι.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, όπως και πλήθος Αγιορειτών πατέρων από την περιοχή των Καρυών, καθώς και πολλοί ευλαβείς προσκυνητές και φίλοι του Ιερού Κελλίου Αγίου Μηνά, που υπάγεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Μεταξύ των προσκυνητών και ο πενταετής Μηνάς, που ήλθε από την Αθήνα για να τιμήσει τον Άγιό του.
Στο Κελλί μεταφέρθηκε και θα φυλάσσεται πλέον η θαυματουργή εικόνα του αγίου μεγαλομάρτυρα Μηνά, η οποία είναι ιδιαίτερα αγαπητή στις Καρυές.
Έχει αγιογραφηθεί το 1852 από τον Γαλατσάνο Ιερομόναχο Μακάριο για λογαριασμό της περίφημης Αδελφότητας του Χατζηγεώργη, που είχε διαμείνει για μερικά χρόνια στο Κελλί.
Η εικόνα του Αγίου έχει το χάρισμα να βρίσκει χαμένα αντικείμενα και αμέτρητοι είναι εκείνοι οι μοναχοί και λαϊκοί, που ανάβοντας ένα κεράκι στον Άγιο, διαπίστωσαν την άμεση και θαυμαστή επέμβασή του.

Το Κελλί του είχε καεί το έτος 1999.Στην συνέχεια παραχωρήθηκε από την Μονή Σίμωνος Πέτρας στον σημερινό Γέροντα Μάξιμο, ο οποίος το ανακαίνισε εκ βάθρων και κατάφερε να ανεγείρει έναν περικαλλή ναό, ο οποίος αποτελεί πλέον κόσμημα για τις Καρυές, δεσπόζοντας με τον χαρακτηριστικό Αγιορειτικό τρούλλο του.
Τις τοιχογραφίες του ναού και τις εξαιρετικές εικόνες του τέμπλου του αγιογράφησε ο γνωστός αγιογράφος Γεώργιος Ντόντσεφ, από το Τίρνοβο της Βουλγαρίας.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr