Λαός και κλήρος στην ομιλία του Ηγ. Εφραίμ στη Λάρισα

Loading...


Πλήθος πιστών από κάθε γωνιά της Θεσσαλικής γης παραβρέθηκε στην ομιλία του στον

Χθες Κυριακή της Ορθοδοξίας Α΄ των Νηστειών στις 6:30 το απόγευμα τελέσθηκε ο κατανυκτικός εσπερινός στον ομώνυμο Ναό χοροστατούντος του

Ομιλητής ήταν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους, Γέροντας π. Εφραίμ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα
« Το μεγαλείο της εν Χριστώ ζωής »

Διαβάστε εδώ:  Ο Γερ.Εφραίμ ομιλητής στη Λάρισα την Α΄ Κυριακή των Νηστειών
Ο Αγιορείτης Ηγούμενος αναφέρθηκε εκτενώς στη μυστηριακή ζωή και στη βαθιά σημασία για τη σωτηρία της ψυχής. Τονίζοντας ότι η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι μία ιδανική να καλλιεργήσουμε το έδαφος της ψυχής μας ώστε να γίνει αποδέχτης και Ναός του Αγίου Πνεύματος.

Στην ομιλία του ο π. Εφραίμ τόνισε ότι η Εκκλησία είναι εργαστήριο αγιότητος, καθιστά τα τέκνα της τέκνα Θεού, που αγωνίζονται να ζήσουν εν Χριστώ Ιησού και να περάσουν από το κατ’εικόνα στο καθ’ ομοίωσιν. Ανεξαιρέτως όλοι μας πρέπει να ζήσουμε επί της γης το μεγαλείο αυτό της εν Χριστώ ζωής.

Να ανεύρουμε πρώτα τον κρυμμένο Χριστό, που κατά τον άγιο Μάξιμο τον ομολογητή κρύπτεται μέσα στις ανθρώπινες καρδιές που ζουν και βιώνουν τις εντολές του Χριστού…. ενώ κατέληξε πώς όταν η καρδία του ανθρώπου συντριβεί και αλλοιωθεί, τότε αναγεννάται, ελπίζει και προσδοκά τον Θεό. Η μετάνοια πάντοτε διώχνει την απελπισία και φέρνει το φως, την καθαρότητα, την πληρότητα.

Όποιος βιώσει τις εντολές του Θεού αυτός ζει ουράνιες καταστάσεις και μεγαλειώδεις στιγμές, ζει την παρουσία της χάριτος του Θεού στην καρδιά του και γεύεται τον ίδιο τον Χριστό που κατοικεί πλέον μέσα του….

Ο ευχαρίστησε τον Γέροντα για τον κόπο στον οποίο υποβλήθηκε να έλθει στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου και τον παρακάλεσε να έχει πολλές προσευχές για τους Λαρισαίους αδελφούς. Ο Γέροντας αντιφωνώντας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πολλή του αγάπη και προσέφερε στην ενορία του Αγίου Νικολάου ως ευλογία μία εικόνα της Παναγίας της Εσφαγμένης.