Κοσμοσυρροή για τα Θεοφάνεια στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου (φωτο)

Loading...


Ο Ηλίας Τσερμινίδης, ήταν ο 21χρονος Ξανθιώτης που βούτηξε στα νερά της Βιστωνίδας και έπιασε τον Τίμιο Σταυρό

Πολύ περήφανος αν και κρυωμένος δήλωσε ο Ηλίας Τσερμινίδης, ο 21χρονος Ξανθιώτης που βούτηξε στα νερά της Βιστωνίδας και έπιασε τον σταυρό στην τελετή του αγιασμού στο βατοπαιδινό μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος. 
Με αρωγό τον καλό καιρό παρακολούθησαν την καθιερωμένη τελετή των Θεοφανείων οι παρευρισκόμενοι. Επτά νέοι προσπάθησαν να πιάσουν τον τίμιο σταυρό όμως γρηγορότερος αποδείχθηκε ο  Ηλίας Τσερμινίδης ο οποίος βούτηξε πρώτη φορά και τα κατάφερε.

1
Με πιστούς από τη Θράκη και διάφορες περιοχές της χώρας  πλημμύρισε το μετόχι του Αγίου Νικολάου

ΣΥΜΜΑΧΟΣ Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

Στις 10 το πρωί, ανήμερα των Θεοφανείων ήταν προγραμματισμένη η τελετή. Οι πιστοί από νωρίς άρχισαν να καταφθάνουν στον ιερό ναό, διασχίζοντας τη γραφική γέφυρα που οδηγεί στο βατοπαιδινό μετόχι. Φτάνοντας άναψαν το κερί και προσκύνησαν τις εικόνες. Λίγη ώρα αργότερα οι κληρικοί βγήκαν στο προαύλιο προκειμένου να τελέσουν τον αγιασμό. Μία μεγάλη δεξαμενή είχε τοποθετηθεί στο χώρο, ώστε αποχωρώντας οι επισκέπτες να μπορέσουν να πάρουν το αγιασμένο νερό μαζί τους σε δοχεία που είχαν φροντίσει να έχουν.

Στην ειδικά διαμορφωμένη προβλήτα, ακριβώς μπροστά από τον ιερό  στάθηκε ο ιερέας και έριξε τον τίμιο σταυρό.

1
Ο Ηλίας Τσερμινίδης που βρέθηκε  μαζί με την αγαπημένη του Σοφία Ταμαμίδου

Επτά από τους παραβρισκόμενους αποφάσισαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά και χειροκροτήθηκαν από πιστούς για την προσπάθεια τους. Κομοτηναίοι, Ξανθιώτες, και πιστοί από διάφορα μέρη της χώρας αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο Πόρτο Λάγος,  προκειμένου να παρακολουθήσουν από το θαυματουργό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου την τελετή των Αγίων Θεοφανείων. Κάθε χρόνο το μετόχι πλημμυρίζει από κόσμο και φέτος η πρόβλεψη για τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν πτόησε κανέναν.  Ο Ηλίας Τσερμινίδης βρέθηκε στο Πόρτο Λαγός μαζί με την αγαπημένη του, Σοφία Ταμαμίδου και την οικογένεια του. Κατάφερε να πιάσει το σταυρό και να φωτιστεί όπως είπε από τη θεία Χάρη.