Ηρεμία μέχρι ώρας στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου

Loading...


Ηρεμία επικρατεί από το πρωί της Τρίτης στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου, στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές. Τη Δευτέρα σημειώθηκε ένταση όταν μοναχοί απέτρεψαν την επίδοση δικογράφου για την εκκένωση του αντιπροσωπείου.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτε νεότερο» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου.

Για το θέμα της εισαγγελικής παρέμβασης ώστε να υπάρξουν συλλήψεις για τα γεγονότα της Δευτέρας ο κ. Κασμίρογλου σχολίασε:
«Οπωσδήποτε υπάρχουν εισαγγελικές αποφάσεις καθώς διαπράχθηκαν αδικήματα σε ποινικό επίπεδο. Πρόκειται, ωστόσο, για θέμα της αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών».

Το ήρεμο κλίμα στην περιοχή επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος, Ηρακλής Μωραΐτης. Ο ίδιος είχε δηλώσει τη Δευτέρα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Περιμένουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα από τη Θεσσαλονίκη. Περιμένουμε η αστυνομία να δώσει μια πολιτική λύση ειρήνης και ηρεμίας, αλλιώς θα έχουμε γεγονότα που θα αμαυρώσουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».