Ιερομόναχος Φίλιππος προς Κυβέρνηση: Το Άγιο Όρος δεν είναι τόπος για πανηγυρισμούς

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη
Φωνή διαμαρτυρίας από την έρημο του Αγίου Όρους προς το ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄

Ανεπιθύμητος ο Πάπας  από τη πλειοψηφία των Αγιορειτών πατέρων, σημειώνει στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ ο Αγιορείτης Ιερομόναχος, γέρων Φίλιππος από την έρημο του Αγίου Όρους(κελί Θωμάδων στη  Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης. Ο π. Φίλιππος  μιλά ακόμα για τα μικροτσίπ που θεσμοθετήθηκαν στην Αμερική και διαμηνύει στη Κυβέρνηση ότι το Άγιο Όρος δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς…

΄΄H πλειοψηφία των μονάχων του Αγίου Όρους δεν θεωρούμε τον Πάπα Αγιότατο αδελφό αλλά μέγα αιρεσιάρχη.
Όλος ο κόσμος γνωρίζει τους λόγους παραίτησης  του Πάπα Βενέδικτου. Όσο και… καλό να παρουσιάζεται ο νέος πάπας δεν παύει να εκπροσωπεί τις πλάνες του Βατικανού΄΄,  υπογραμμίζει  ο Αγιορείτης Ιερομόναχος.
Παράλληλα τονίζει ΄΄ Επίσης, για εμάς του μονάχους το Κοράνιο αποτελεί άβυσσο ασεβείας και όχι Άγιο Κοράνιο.
Παρακολουθούμε  με ανησυχία  τα τεκταινόμενα στην Αμερική για τη ψήφιση του νόμου »Ομπάμα Κερ» που    ουσιαστικά αφορά τα μικροτσίπ και το φακέλωμα μας.
Υπάρχει περίπτωση να είναι και το προφητευμένο από την αποκάλυψη ΄΄σφράγισμα του Αντιχρίστου΄΄. Πολλοί λένε ότι το Άγιο Όρος σιωπά, δεν εκφράζετε Άγιο όρος σας πληροφορούμε αγρυπνεί, ανησυχεί και μιλάει όταν πρέπει.
Ο μοναχοί είναι ανήσυχοι.
Ότι γίνεται, είναι προετοιμασίες για τα μελλοντικά και οι αντιδράσεις μας  λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη από  συγκεκριμένα κέντρα ΄΄.

Τέλος, γέρων Φίλιππος, αναφέρεται στα σχέδια της κυβέρνησης για τη γνωστή  επέτειο  τον ερχόμενο Οκτώβριο με προσκεκλημένους τον Μπαράκ Ομπάμα και τον κ. Μπαρόζο.
΄΄ Όσο για τους πανηγυρισμούς για την επέτειο της Αθωνικής Πολιτείας στην Ελληνική Πολιτεία λέμε ότι το Άγιο Όρος δεν είναι τόπος πανηγύρεων αλλά τόπος μετανοίας και αληθείας.
Αν τυχόν ετοιμάζεται  και έλευση του Πάπα  στο Άγιο Όρος θα αντιδράσει ολόκληρος ο Αγιορείτικος μοναχισμός΄΄, καταλήγει.