Η υποδοχή του νέου Διοικητή του Αγίου Όρους στις Καρυές

Loading...


ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, η υποδοχή του νέου Διοικητή του Αγίου Όρους στις Καρυές .

Τον νέο Διοικητή υποδέχθηκαν μπροστά στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου σύσσωμη η Ιερά Κοινότητα, η Ιερά Επιστασία και οι εκπρόσωποι των Δημοσίων Υπηρεσιών του Αγίου Όρους.

Ακολούθησε η ειθισμένη δοξολογία, στην οποία έψαλλε ο Πρωτοψάλτης του Πρωτάτου Γέροντας Ιάκωβος, με μαθητές της Αθωνιάδας Σχολής, τους οποίους συντόνιζε ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Αθωνιάδας κ. Γιάννης Παρθενόπουλος.

Μετά το πέρας της δοξολογίας τον νέο Διοικητή προσφώνησε εκ μέρους της Ιεράς Κοινότητος ο Πρωτεπιστάτης Γέροντας Συμεών.

Διαβάστε εδώ:  Στο Αγιο Ορος Τοροσίδης και Παπασταθόπουλος (ΦΩΤΟ)

Στην συνέχεια έγινε η δεξίωση στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο, όπου τον νέο Διοικητή προσφώνησε εκ μέρους της Ιεράς Κοινότητος ο Αντιπρόσωπος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Ιερομόναχος Ιερώνυμος, ο οποίος έθεσε σε αυτόν και τα βασικά θέματα που απασχολούν την Αθωνική Πολιτεία και του ευχήθηκε καλή διακονία στο περιβόλι της Παναγίας.

Παρών στην υποδοχή ήταν φυσικά και ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Αρίστος Κασμίρογλου, στον οποίο οι Αγιορείτες πατέρες ευχήθηκαν επίσης και τόνισαν ότι η μακρόχρονη εμπειρία του στο Άγιο Όρος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στα καθήκοντά του τον κ. Μαρτίνο.

Η τελετή έκλεισε με την παράθεση αγιορειτικής τράπεζας.tilegrafima.gr