Η εορτή της Αναλήψεως στο Μετόχι της Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, και με την παρουσία πλήθους πιστών, γιορτάσθηκε και φέτος η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στο Μετόχι της Αναλήψεως, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, στον Βύρωνα Αττικής.

Το απόγευμα της παραμονής Τετάρτης 24 Μαΐου εψάλη μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμανδρίτης κ. Ελισαίος, πλαισιούμενος από τον Οικονόμο του Μετοχίου ιερομόναχο Μύρωνα Σιμωνοπετρίτη, άλλους πατέρες της Μονής και λοιπούς κληρικούς, και έγινε η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας της Αναλήψεως στον προαύλειο χώρο του Μετοχίου καθώς και η ευλόγηση της αρτοκλασίας.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου τελέσθηκε ο Όρθρος καί η Θεία Λειτουργία κατά το αγιορείτικο μοναχικό τυπικό και το απόγευμα μεθέορτος Εσπερινός.

Διαβάστε εδώ:  Το Άγιο Όρος μέσα από τα μάτια τριών Λαρισαίων (ΦΩΤΟ)

Στις ομιλίες του ο Γέροντας Ελισαίος τόνισε την σημασία της εορτής της Αναλήψεως στην ζωή κάθε πιστού και ανέλυσε με ιδιαίτερα εύστοχο λόγο τα πατερικά και υμνολογικά κείμενα που αναφέρονται στην ένδοξο Ανάληψη του Κυρίου και την εκ δεξιών του Θεού και Πατρός καθέδρα του ενσαρκωθέντος Λόγου, Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Στις ιερές ακολουθίες το αναλόγιο κόσμησε ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοψάλτης, ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Αθανάσιος Βουρλής και η χορωδία του Μετοχίου.tilegrafima.gr