Η αδελφότητα των Θωμάδων έψαλε στο Λονδίνο στη γιορτή του Αγίου Ανδρέα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα βρέθηκε ο π.Φίλιππος Μικραγιαννανίτης και γέροντες από την αδελφότητα των Θωμάδων Αγίου Ορους προσκεκλημένοι της Ορθόδοξης Κοινότητας και των Ιερέων του Ναού, των πατέρων Χρυσοστόμου και Χριστιανού, ψάλλοντας με μοναδικό τρόπο και μεταφέροντας την ευλογία του Αγίου Ορους.

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις λάμπρυναν ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλη Βρετανίας Γρηγόριος και ο Επίσκοπος Κυανέων Χρυσόστομος. Στο Ναό είναι διορισμένος ως Πρωτοψάλτης ο Θεσσαλονικιός, Αγγελος Αχτινούδης.

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου τελέστηκε ο μέγας Εσπερινός του Αγίου Ανδρέου με συμμετοχή πολλών Χριστιανών κυρίως Κυπρίων και την επομένη έγινε Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Γρηγορίου.

Στο τέλος της Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευαρέσκειά του δωρίζοντας στον π.Φίλιππο τον Σταυρό ο οποίος κατασκευάστηκε για τα 30 χρόνια της επισκοπικής παρουσίας του στην Ιερά Μητρόπολη Θυατείρων, Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας.

Επίσης, την ίδια μέρα, έψαλαν στις εορτές της ρουμανικής Εκκλησίας στο Λονδίνο, οι οποίοι εόρταζαν τα 100 χρόνια από την ένωση των διαφόρων επαρχιών της περιοχής σε ένα ενιαίο κράτος, τη Ρουμανία. Εκτός από τις βυζαντινές μελωδίες ακούστηκαν ρουμανική ψαλμωδία και μουσική.

Ο π.Φίλιππος μιλώντας το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μετέφερε τις εντυπώσεις του λέγοντας: «Είναι μεγάλη η χαρά στο κέντρο του κόσμου που είναι η Μεγάλη Βρετανία, μία περίοδο υψηλής τεχνολογίας, να ακούγεται ο λόγος του Θεού και η Ορθόδοξη υμνολογία. Μάλιστα, από το διαδίκτυο οι Ακολουθίες μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο και αυτό είναι η μαρτυρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, όπως με πολύ ωραίο τρόπο εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος στις ομιλίες του. Μία φωνή καθαρή και ξάστερη από έναν γέροντα Κληρικό ο οποίος δίδει μέχρι σήμερα την Ορθόδοξη μαρτυρία του. Ευχόμεθα οι πρεσβείες του Αγίου Ανδρέα να στηρίζουν τις ψυχές των Χριστιανών».

 tilegrafima.gr