Εσφιγμενίτες για θάνατο 32χρονου

Loading...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τον προ ημερών 32χρονου σε κτίριο της Μονής εξέδωσε ανακoίνωση η νέα αδελφότητα της

Αναλυτικά αναφέρει: 

Η Ιερά ημών Μονή γίνεται δέκτης εδώ και ημέρες πληθώρας τηλεφωνημάτων και εκδηλώσεων ενδιαφέροντος πολλών φίλων, αλλά και αγνώστων, για το τραγικό συμβάν της 23ης τρέχοντος μηνός στο υπό κατάληψιν κτηριακό συγκρότημα της Μονής, κατά το οποίο βρήκε αιφνίδιο θάνατο τριανταδυάχρονος συνάνθρωπός μας.
Επειδή εκ των πραγμάτων δημιουργείται σύγχυση, η Ιερά Μονή μας ανακοινώνει τα εξής:
1. Ενημερωθήκαμε τηλεφωνικώς στις 9:10 το πρωί της 23ης Αυγούστου 2016 από τον διευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος Καρυών για τον θάνατο από πτώση ενός ανθρώπου στο υπό κατάληψι κεντρικό κτήριο της Μονής μας, στο οποίο η νόμιμη διοίκηση και η νόμιμη αδελφότητα ως γνωστόν δεν είναι εγκατεστημένες.

2. Κατά τις περαιτέρω πληροφορίες μας, η πτώση συνέβη στις 03:30 το πρωί της ως άνω ημέρας από την πλευρά της βορείου – θαλασσίας πύλης. Άγνωστο από ποιόν, εκλήθη λαικός Σέρβος γιατρός από την παρακείμενη Ιερά Μονή Χιλανδαρίου για να παράσχει υπηρεσίες. Ο νεκρός μεταφέρθηκε, άγνωστο με τι μέσο, στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία – νεκτροτομή.

3. Από τα τηρούμενα στοιχεία του Γραφείου Προσκυνητών της Ουρανουπόλεως προκύπτει ότι επ’ ονόματι του νεκρού είχε εκδοθεί διαμονητήριο μόνο την 25 Μαρτίου του 2011 και ποτέ άλλοτε. Άρα είτε έκτοτε βρισκόταν συνεχώς στο Άγιον Όρος είτε εισήλθε αργότερα χωρίς διαμονητήριο, δηλαδή παρανόμως. Στη δεύτερη περίπτωση δεν μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής χρόνος εισόδου, το πιθανότερο όμως είναι ότι ο θανών ανήκε στους φίλους της καταλήψεως, που συνηθίζουν να περνούν τα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους λάθρα. Συναφώς δεν είναι δυνατή η ακριβής περιγραφή της σχέσεως του θανόντος με τους καταληψίες, αν τυχόν δηλαδή ήταν επισκέπτης-προσκυνητής ή στενότερος φίλος ή δόκιμος κ.λπ.

4. Η Ιερά Μονή μας ζήτησε και αναμένει τα ακριβή στοιχεία του θανόντος προκειμένου να συντάξει κατά νόμο την ληξιαρχική πράξη θανάτου.
Η αδελφότητα της Μονής δέεται από καρδίας για τον μεταστάντα και τους οικείους  του και εύχεται Κύριος ο Θεός να τους χαρίσει πλουσία παρηγορία.