Έφτασε στο Άγιο Όρος ο Κ. Μητσοτάκης: Δεν ήρθαμε σήμερα κοντά σας ως πολιτικοί για να μιλήσουμε με λόγια πολιτικά

Loading...


Έφτασε στην  ο πρόεδρος της ΝΔ .Στις Καρυές τον υποδέχθηκε η Ιερά Κοινότητα και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου ‘Ορους Αρίστος Κασμίρογλου.
Ο αρχηγός της ΝΔ επισκέφθηκε τον ιερό ναό στο και τα γραφεία Ιεράς Κοινότητας, ενώ τον συνοδεύουν ο βουλευτής της ΝΔ Κων. Τσιάρας, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.
Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις Μονές, Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Ξενοφώντος στην οποία και θα διανυκτερεύσει.

Δείτε τι ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram

fdf

Υπάρχει μάλιστα και σχόλιο που του γράφει: «Συγχαρητήρια για την φωτογραφία. Είσαστε αξιέπαινος που κρατάτε την φλόγα της Ορθοδοξίας αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Σύντομα και πρωθυπουργός».

Τι άλλο θα δούμε;

Τι δήλωσε

«Είμαστε δίπλα σας, στο πλευρό σας για όλα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους, το οποίο επισκέπτεται. «Γιατί», πρόσθεσε, «η Αθωνική Πολιτεία, το περιβόλι της Παναγίας μας με την ανεξάντλητη πνευματικότητά του μας καθιστά όλους υπόχρεους και υπόλογους απέναντί του».
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε υπερηφάνεια που στην Ελλάδα βρίσκεται η χερσόνησος του Άθω, «μοναδική», όπως είπε, «στον χάρτη της Οικουμένης.
«Εσείς με την συνεχή παρουσία και προσφορά Σας για χίλια και πλέον χρόνια διατηρείτε αναλλοίωτη την ορθόδοξη πίστη και παράδοση, την ορθόδοξη αλήθεια και το ορθόδοξο ήθος, προσευχόμενοι αδιαλείπτως για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Κατά τον πρόεδρο της Ν.Δ., ειδικά τα δύσκολα αυτά χρόνια, ο Άθως με τα μοναστήρια του αποτελεί τόπο βαθιάς γαλήνης και πνευματικής ησυχίας, τόπο θρησκευτικής κατάνυξης και ανάτασης ψυχής, πηγή παρηγοριάς και φάρο ελπίδας για όλους τους Ορθοδόξους.
«Δεν ήρθαμε σήμερα κοντά σας ως πολιτικοί για να μιλήσουμε με λόγια πολιτικά, αλλά ως Έλληνες πολίτες και πιστοί για να Σας απευθύνουμε λόγους καρδιάς», συνέχισε.
Ο κ. Μητσοτάκης έγινε αρχικά δεκτός από την Ιερά Επιστασία και τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Βαρνάβα στις Καρυές και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

kuriakos-mitsotakis-agio-oros